πανελ λογ

Σχολιασμός και Λύσεις των θεμάτων των ΕΠΑ.Λ. στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (2023)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πανελλαδικές εξετάσεις

Δείτε εδώ τα θέματα:

AO8-EPAL-2023-PANELLADIKES-THEMATA

Σχολιασμός:

Τα  θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και παρουσίαζαν κλιμακούμενη δυσκολία. Το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων ήταν φανερά υψηλότερο από το αντίστοιχο των θεμάτων στα ΕΠΑ.Λ. τα τελευταία χρόνια . Τα θέματα απαιτούσαν καλή γνώση της θεωρίας, ικανότητα στην επίλυση ασκήσεων και ευχέρεια στην πραγματοποίηση αριθμητικών πράξεων. Απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές που είχαν εμπεδώσει την ύλη του μαθήματος. Τα θέματα τέλος παρουσίαζαν ομοιότητες με θέματα της τράπεζας θεμάτων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ερωτήματα κλειστού τύπου μέτριας δυσκολίας

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Θέματα βατά που απαιτούσαν απλώς την παράθεση κειμένων του βιβλίου.

ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ:  Γ1-Γ3 Βατά θέματα κλασικής μεθοδολογίας 1ου κεφαλαίου. Μεγάλη προσοχή απαιτούσε το θέμα Γ1 ως προς τον υπολογισμό του κόστους ευκαιρίας. Λάθη στο θέμα Γ1 ενδεχομένως θα προκαλούσαν προβλήματα στην επίλυση των επόμενων υποερωτημάτων Γ4: Θέμα θεωρίας 1ου κεφαλαίου

ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΕΜΑ: Δ1, Δ2 Πρωτότυπο Θέμα 10ου κεφαλαίου μέτριας δυσκολίας με αντικείμενο τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Δ3, Δ4 Θέμα 9ου Κεφαλαίου που απαιτούσε μεγάλη προσοχή στις αριθμητικές πράξεις. Η δυσκολία των ερωτημάτων εδώ συνδεόταν με την ευχέρεια ή μη των μαθητών στην εκτέλεση αριθμητικών πράξεων και όχι με τον βαθμό κατανόησης της οικονομικής θεωρίας.

Δείτε εδώ τις ενδεικτικές Λύσεις:



Λήψη αρχείου