ESR Podcast ή πως να δημιουργήσετε το αρχείο των εκπομπών σας, “on-demand”

Αν θέλετε να έχετε ένα αρχείο των εκπομπών σας, έτσι ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να τις ξανακούσει οποιαδήποτε στιγμή τότε το άρθρο αυτό θα σας φανεί πολυ χρήσιμο.

Μπορείτε να δημιουργήσουμε το αρχείο των εκπομπών του European School Radio και να ακούτε όποτε θέλετε μια εκπομπή που έχετε δημιουργήσει και έχει ακουστεί στο κανονικό πρόγραμμα του ESR.

Την υπηρεσία ON- Demand μας την προσφέρει το ΠΣΔ  που μας παρέχει και το streaming του ραδιοφώνου. Όμως λόγω της αναβάθμισης της υπηρεσίας vod.sch.gr σε vod-new.sch.gr, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν μας έχει διευκρινιστεί ο τελικός τρόπος της μεταφόρτωσης και οργάνωσης των εκπομπών, ούτε ο τρόπος μεταφοράς του παλιού αρχείου στην νέα πλατφόρμα.

Μέχρι τότε μπορείτε να ανεβάζετε τις εκπομπές σας στη νέα πλατφόρμα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Podcast1

  • Μπείτε στο site http://vod-new.sch.gr/
  • Πατήστε “Σύνδεση” πάνω δεξιά και συνδεθείτε στο με το λογαριασμό που έχετε στο ΠΣΔ
  • Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, γίνετε συνδρομητές στην ομάδα European School Radio – Podcast
  • Πατήστε στο κουμπί “Ανάρτηση”
  • Ακολουθήστε τα 4 βήματα που απαιτούνται για την ανάρτηση του βίντεο. Συμπληρώστε τα πεδία όπως εσείς επιθυμείτε. Καλό είναι να φαίνονται καθαρά στον τίτλο το όνομα της εκπομπής και του σχολείου σας.
    • Αφού πατήσετε το κουμπί “Ολοκλήρωση”, πατήστε την επιλογή “Προσθήκη σε Ομάδα” και επιλέξτε  “European School Radio – Podcast”.

Οι εκπομπές που “ανεβαίνουν” φαίνονται στη σελίδα του Vod.sch.gr αλλά και στην κεντρική σελίδα του www.sch.gr και βέβαια στο μενού Podcast της σελίδας του ESR . Επίσης μπορείτε να ενσωματώσετε το rss feed σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο http://vod-new.sch.gr/feeds/collection.rss/V2PwMHfdYPcemAk3lVJMLrUH .

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα δυνατότητα για να μπορούν οι ακροατές μας να βρίσκουν συγκεντρωμένες σε ένα σημείο τις εκπομπές όλων μας.

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημε με αυτή την υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε με την τεχνική υπηρεσία του VOD του ΠΣΔ στο e-mail: vod-info@sch.gr

 Αν υπάρχουν προτάσεις για τη βελτίωση της υπηρεσίας μπορείτε να μας τις στείλετε για να τις ζητήσουμε απο το ΠΣΔ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/02/27/esr-podcast-%ce%ae-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση