Τα Μουσικά αβγΑ αφηγούνται παραμύθια: Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώσε κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει….

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη

δώσε κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει….

Ελάτε για ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών την Κυριακή 10-3-2013 στις 6 – 7 το απόγευμα στην εκπομπή «Οδηγός μας η παράδοση» παρέα με τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Θα απολαύσουμε μαζί το βεροιώτικο παραμύθι «Οι Σαράντα οι Δράκοι» από το βιβλίο «Βεργιώτικες Ιστορίες και Παραμύθια» της Βεροιώτισας λαογράφου, Βούλας Χατζίκου το οποίο είναι γραμμένο στην παλιά βεργιώτικη διάλεκτο. Ποια είναι η απειλή που ταράζει την ήσυχη ζωή του βασιλείου; Τι θα κάνει η βασιλοπούλα με τη λιονταρίσια καρδιά, για να προστατέψει τον λαό της; Θα τα καταφέρει; Ποιος είναι αυτός η Κατιρμπούϊζ΄ς που θέλει για γυναίκα του τη βασιλοπούλα;

Το παραμύθι πλαισιώνεται από αποσπάσματα από το cd ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, Οργανικό έργο βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια, του Βεροιώτη συνθέτη, Γιώργου Καλογήρου.

Στην εκπομπή επίσης φιλοξενούμε και μια μικρή συνέντευξη της γνωστής αφηγήτριας λαϊκών παραμυθιών, Ανθής Θάνου. Μας άνοιξε την καρδιά της και μας μίλησε για τα παραμύθια αλλά και τους ήρωες που συναντούμε σ΄αυτά. Μας αφηγείται ακόμη με τον μοναδικό της τρόπο ένα παραμύθι για τα συναισθήματα.

Στο ταξίδι αυτό θα μας κρατήσουν συντροφιά παραδοσιακά τραγούδια της Βέροιας αλλά και της πατρίδας μας από καλλιτέχνες κυρίως της Βέροιας (Νίκος Ζιώγαλας, Γιώργος Καλογήρου, συγκρότημα Άχι – Βάχι) αλλά και από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Μείνετε συντονισμένοι στο European School Radio. Σας περιμένουμε…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2013/03/10/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%b2%ce%b3%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b9%ce%b1-5/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση