Free your mind: Την Κυριακή στις 4:00 μ.μ. έχουμε πρεμιέρα!

Αυτή την Κυριακή 2/12/2012, η νέα εκπομπή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, βγαίνει στον αέρα!

Free your mind!

Σε αυτή την πρώτη εκπομπή, φιλοξενούμε τους ανήσυχους μαθητές της ερευνητικής εργασίας με τίτλο: «Από το σπήλαιο του Πλάτωνα, στην εικονική πραγματικότητα του Matrix».

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι μαθήτριες Μαρία Αμοιρίδου, Κέλλη Ανταμπούφη-Δούμου, Τερέζα Ζαλώνη, Μαριέτα-Μαρία Σοϊλεμέ. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν, θα βρείτε και δύο νέα τραγούδια που έχουν γράψει οι μαθήτριές μας.

Το πρώτο έχει τίτλο «Αλήθεια ή ψέμα». Στίχοι και μουσική: Μαριέττα Σοϊλεμέ. Τραγουδά η Μαρία Αμοιρίδου και η Μαριέττα Σοϊλεμέ. Το δεύτερο έχει τίτλο «The dream in reality». Στίχοι και μουσική: Κέλλυ Ανταμπούφη. Τραγουδά η Μαρία Αμοιρίδου.

Η ερευνητική εργασία στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά, στοχεύει μέσα από τη μελέτη του μύθου του σπηλαίου του Πλάτωνα, αλλά και της κινηματογραφικής ταινίας «Matrix», να αναδείξει αφενός τη διαχρονικότητα της Πλατωνική φιλοσοφίας και αφετέρου να προβληματίσει τους μαθητές για τους κινδύνους που κρύβει η έντονη διείσδυση της εικονικής πραγματικότητας στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Δείτε επίσης πως αντιδρά ο Χίτλερ όταν μαθαίνει ότι οι μαθητές μας τόλμησαν να παρουσιάσουν την εκπομπή τους στο European School Radio!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/12/01/free-your-mind-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-400-%ce%bc-%ce%bc-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση