Μίνι σειρά εκπομπών από την ομάδα της ερευνητικής εργασίας (project) “Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών” της Α’ ΓΕΛ Καμπάνη.

Ακούστε από το European School Radio τη νέα μίνι σειρά 4 ωριαίων εκπομπών που ετοίμασαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου Καμπάνη στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (project) με θέμα “Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών”.
Για την ολοκλήρωση των εκπομπών και γενικότερα της ερευνητικής εργασίας ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Οι μαθητές του project χωρίστηκαν αρχικά σε 3 ομάδες, έτσι ώστε να συλλέξουν πληροφορίες και να προετοιμαστούν για τον τόπο παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών. Έτσι οι ομάδες: περιεχομένου και προετοιμασίας, προώθησης, και τεχνικής κάλυψης, αναζήτησαν τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούνται για την ολοκληρωμένη δημιουργία θεματικών ραδιοφωνικών εκπομπών που στηρίζονται κυρίως στο λόγο.
Μετά το τέλος αυτής της φάσης δημιουργήθηκαν εκ νέου 4 νέες ομάδες παραγωγής εκπομπών με συγκεκριμένο πλέον προσανατολισμό. Η κάθε μία ομάδα απαρτίζοταν από δύο “ειδικευμένους” στην προετοιμασία περιεχομένου, έναν στην προώθηση ραδιοφωνικών εκπομπών και έναν “τεχνικό”. Οι ομάδες αυτές είχαν σαν σκοπό να αναλάβουν μια ώρα στο πρόγραμμα του European School Radio με δική τους εκπομπή.
Οι εκπομπές ήταν:
  1. Science Teens (με θεματολογία που αντλείται από τις θετικές επιστήμες και τον τομέα της τεχνολογία)
  2. Η Δική τους Ιστορία (Βιογραφίες ανθρώπων που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στον ελληνικό πολιτισμό)
  3. Cinema Paradiso (Εκπομπή για τον κινηματογράφο)
  4. Κάθε Πρόβλημα και Λύση (Συζητήσεις για θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές)
Τελικά και λόγω έλειψης χρόνου δημιουργήθηκε μία εκπομπή από κάθε ομάδα. Το αποτέλεσμα πιστεύουμε ήταν πάρα πολύ καλό και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Έτσι οι εκπομπές θα μεταδοθούν από το European School Radio στις παρακάτω μέρες και ώρες:
  1. Το πείραμα Cern (Science Teens) – Δευτέρα (11/6, 18/6), 18:00
  2. Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο (Η Δική τους Ιστορία) – Τρίτη (12/6, 19/6), 18:00
  3. Grease (Cinema Paradiso)  – Τετάρτη (13/6, 20/6) 18:00
  4. Φιλία (Κάθε πρόβλημα και λύση) – Πέμπτη (14/6, 21/6) 18:00
Ελπίζουμε από τη νέα χρονιά οι ομάδες των εκπομπών να συνεχίσουν την παρα πολύ καλή αρχή που έκαναν και να μας χαρίσουν πολύ ενδιαφέρουσες, νέες εκπομπές.
Δείτε την τελική παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/06/11/%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b9-%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ac-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση