Παραμυθούπολη 2 & 3 Ιουνίου 2012

Κάθε σαββατοκύριακο στις 10:00 πμ…..

1. Λιλιπούπολη,Η Πριγκηπομήτορ” 17 Απρ 1980, 2. Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη “Ουράνιο  Τόξο” του Αλέξη Κυριτσόπουλου 3.Ο Θησέας και ο Μινώταυρος , Ελληνική Μυθολογία, 4.Το μολυβένιο Στρατιωτάκι“, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983), 5. “Η Χηναρού”, Παραδοσιακό, διαβάζει η Φωτεινή Κατσαρώνα του ΓΕΛ Καμπάνη, Κιλκίς

.


—————————————————————————————————————————————————————————————————————

..

Λιλιπούπολη, το παραμύθι Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ). Αυτή την φορά θα ακούσουμε το “ Η Πριγκηπομήτορ” , που πρωτοακούστηκε 17 Απριλίου 1980.

.. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Λιλιπούπολη

.

.

.

…….

Ακολουθεί, «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη» από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τη Νηπιαγωγό Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

‘Ουράνιο  Τόξο’, του  Αλέξη  Κυριτσόπουλου

Όταν όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα ..παύουν να υφίστανται.. τότε οι μεγάλοι -ως συνήθως- σηκώνουν τα χέρια ψηλά.. και οι μικροί αναλαμβάνουν δράση.. Δράση με αποτέλεσμα! Με  το ‘Ουράνιο  Τόξο’ του  Αλέξη  Κυριτσόπουλου,  το  ‘Καπαρέλλι  πάει  Παραμυθούπολη»  για  τελευταία φορά  φέτος, ολοκληρώνοντας  έτσι  μια  σειρά  εκπομπών  από  τα  Χριστούγεννα  2011 έως  σήμερα.  Το παραμύθι αφηγούνται  3  αγαπημένα  ‘πρωτάκια’  – περσινοί μαθητές μας – οι  οποίοι μαθαίνοντας  για τις  εκπομπές  θέλησαν με  ενθουσιασμό να συνεργαστούν μαζί μας και ο Σωτήρης ζωγραφίζει στο Paint τον ‘κόσμο δίχως χρώματα’ ( http://www.youtube.com/watch?v=MtjZ_kLG-ck )

Η  συμμετοχή αυτή  του  Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου,  έδωσε  κίνητρα  για  δημιουργικές  πολυεπίπεδες  δραστηριότητες  εντός και εκτός  τάξης σε  μαθητές  και  εκπαιδευτικούς.

Ευτυχής συγκυρία  η γνωριμία  και  συνεργασία μας  με  δύο  καινοτόμους εκπαιδευτικούς,   τον  Νότη  Γενιτζέ και  τον  Νίκο  Γιαγκούλη,  οι οποίοι  με  συνέπεια  και πολύ  δουλειά έκαναν φέτος  το  όραμα τους πράξη δράσης, διάδρασης και  ουσιαστικής  συνεργασίας μεγάλης  εμβέλειας.

Θερμά  Συγχαρητήρια  σε  όλους  τους  βασικούς  συντελεστές  του European School Radio, αλλά  και  σε  όλα  τα  συνεργαζόμενα  σχολεία  που  στήριξαν  με τον τρόπο  τους  το καθένα  το  διαδικτυακό  αυτό ραδιόφωνο.

Εύχομαι  την  νέα  σχολική  χρονιά  τα εμπλεκόμενα  σχολεία  να  είναι  από  όλες τις  μεριές  της  Ελλάδας  προσδίδοντας πολυχρωμία,  πολυφωνία  και  δυναμική περαιτέρω   συνεργασιών  ακόμη και  εκτός συνόρων..

Καλό  Καλοκαίρι!

Αννα  Καρύδη Πυρουνάκη

Νηπιαγωγός, Καπαρέλλι, 30/5/2012

……….

. . . . Ακολουθεί μια ιστορία απο τη Μυθολογία, απο τη σειρά Αμπρα Κατάμπρα (δες στο τέλος για περισσότερα)
Ο Θησέας και ο Μινώταυρος “, Ελληνική Μυθολογία,
Ένας από τους διασημότερους μύθους της ελληνικής μυθολογίας είναι αυτός του Μινώταυρου και της πάλης του με το Θησέα μέσα στον Λαβύρινθο. Αυτόν τον μύθο  θα ακούσουμε σε αυτό το επεισόδιο.


.
.
.
.
..
..
.
.
.

………..
.
Ακολουθεί το παραμύθι όπως έπαιξε στην τηλεόραση Το μολυβένιο Στρατιωτάκι “, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983) Ο «Παραμυθάς» ήταν η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983.
.Ήρωάς της ήταν ένας παππούς ο οποίος ήξερε να λέει όμορφες ιστορίες που δεν ήταν άλλες από τις περιπέτειες που ζούσε ο ίδιος, κάθε φορά που φορούσε ένα μαγικό γιλέκο. Μ’ αυτό μπορούσε να μιλάει με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα, να γίνεται μεγάλος σαν βουνό ή μικρός σαν καρφίτσα και να… πετάει!.
.
.
.

.

……………………………….

Η Χηναρού, διαβάζει η Φωτεινή Κατσαρώνα, του Λυκείου Καμπάνη, Κιλκίς

Μια φορά ζούσε μια πεντάμορφη βασιλοπούλα……. Όταν ήρθε ο καιρός να πάει να βρεί το βασιλόπουλο που είχε αρραβωνιαστεί….. της έδωσε η μητέρα της μια Βάγια για συντροφιά, καθώς κι ένα άλογο που το έλεγαν Ναλάδα κι είχε ανθρώπινη φωνή……. Ύστερα ….τρύπησε το δάκτυλό της , έσταξε αίμα σ’ ένα άσπρο μαντίλι , της το έδωσε και της είπε:
-Παιδί μου …..αυτό θα σε βοηθήσει στην κάθε σου ανάγκη…… [πηγή:
http://mirsini99.blogspot.com/2011/10/blog-post_9461.html]

..

…..
.
.
.
.
.
.
Επιμέλεια Παραμυθούπολης: Νίκος Γιαγκούλης, καθηγητής Πληροφορικής, Γυμν. Καμπάνη, Κιλκίς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/05/30/2-3may2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση