Παραμυθούπολη 19-20 Μαίου 2012

Κάθε σαββατοκύριακο στις 10:00 πμ…..

1. Λιλιπούπολη,Πρίγκηψ Χιονάτη Κρεβατομουρμουρα 1Φεβρ 1980“, 2. Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη “Ο Ηρακλής στη Θήβα“, 3.Η αρπαγή της Περσεφόνης 2ο Μέρος“, Διονύσης Σαββόπουλος, Μυθολογία, 4.Ο Ένας πιό Κουτός απο τον Άλλον“, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983), 5.Η Κοκκινοσκουφίτσα” Κλασικό παραμύθι των αδερφών Γκρίμ, 6.Η περιπέτειά μου στη φάρμα-για αγόρια, www.toparamithimou.gr

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

.

.

Λιλιπούπολη, το παραμύθι Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ). Αυτή την φορά θα ακούσουμε το “Πρίγκηψ Χιονάτη Κρεβατομουρμουρα“, που πρωτοακούστηκε 1 Φεβρουαρίου του 1980.

.. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Λιλιπούπολη

.

.

.

…….

Ακολουθεί, «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη» από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τη Νηπιαγωγό Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

“Ο Ηρακλής στη Θήβα”

Ο Ηρακλής στη Θήβα! … Πρόσφατες ανασκαφές στη πόλη έδειξαν ότι εδώ ήταν η κατοικία του!!!

Μαγικό ακούστηκε στα αυτιά μας .. γιαυτό και ο Δημήτρης Π. μας αφηγείται την ιστορία του Ήρωά του…

.

……….

. . . . Ακολουθεί μια ιστορία απο τον “Νιόνιο”, Η Αρπαγή της Περσεφόνης 2ο Μέρος“, Διονύσης Σαββόπουλος, Μυθολογία, Ελληνική Μυθολογία., Αφήγηση Διονύσης Σαββόπουλος.
Εικονογράφηση, Φωτεινή Στεφανίδη. ISBN: 978-960-475-169-3 .
……….
.

Ακολουθεί το παραμύθι όπως έπαιξε στην τηλεόρασηΟ Ενας πιό Κουτός απο τον Αλλον“, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983) Ο «Παραμυθάς» ήταν η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983. Ήρωάς της ήταν ένας παππούς ο οποίος ήξερε να λέει όμορφες ιστορίες που δεν ήταν άλλες από τις περιπέτειες που ζούσε ο ίδιος, κάθε φορά που φορούσε ένα μαγικό γιλέκο. Μ’ αυτό μπορούσε να μιλάει με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα, να γίνεται μεγάλος σαν βουνό ή μικρός σαν καρφίτσα και να… πετάει!.
.
.
.

.

.. ……….

.
..
…… Ακολουθεί το κλασικό Παραμύθι, η Κοκκινοσκουφίτσα,των αδερφών Γκρίμ.  (βρείτε έκδοση του παραμυθιού εδώ)
.
..
.

.
.
.
.
..
.
.
.

..
.……….

Το παραμύθι μου- “Η περιπέτειά μου στη φάρμα-για αγόρια”, www.toparamithimou.gr “Βιβλία και CD με ήρωα το παιδί σας! Δημιουργούμε προσωπικά για το παιδί σας, το δικό του παραμύθι, σε σκληρόδετο βιβλίο και CD. Μας δίνετε πληροφορίες όπως: το ονοματεπώνυμο του, την ηλικία του, την περιοχή που κατοικεί, 2 ή 3 φίλους ή συγγενείς του, κι εμείς μεταμορφώνουμε το παιδί σας σε ήρωα παραμυθιού! Η προσωπική σας αφιέρωση τυπωμένη στην πρώτη σελίδα, δίνει στο βιβλίο μοναδική αξία.”

.
.
..
.
.
..
.
..

.
..
.
Επιμέλεια Παραμυθούπολης: Ν .Γιαγκούλης, καθηγητής Πληροφορικής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/05/18/farytales18may2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση