ΤΟ ΠΡ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ”

Αγαπητοί  συνάδελφοι και μαθητές

το Σάββατο  12 Μαϊου 2012 και ώρες 17.00-21.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ” ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ” στον Ταύρο διεξήχθηκε το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών μικρού μήκους στα πλαίσια του προγράμματος ” ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ”, όπου το Π.Π.Λ. Αναβρύτων συμμετείχε και διαγωνίστηκε με την ταινία: ” ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”, συναγωνιζόμενο με 17 ταινίες από αντίστοιχα Γυμνάσια και Λύκεια της Νοτίου Ελλάδας. Αντίστοιχα  στη Βόρειο Ελλάδα διεξήχθηκε ταυτόχρονη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο της ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, όπου συμμετείχαν αντίστοιχα 12 ταινίες Γυμνασίων και Λυκείων της Βορείου Ελλάδας. Το σύνολο των ταινιών ,που διαγωνίστηκαν ήταν 74 ταινίες από  σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση της Αθήνας παρουσίασε η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, ενώ την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο   ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Τις ταινίες έκρινε κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από τον πρύτανη της Α.Σ.Κ.Τ., τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη,το σκηνοθέτη Ν. Περράκη, τους ηθοποιούς Σμαράγδα Καρύδη, Εβελίνα Παπούλια, Θοδωρή Αθερίδη. Οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν ταυτόχρονα με ραδιοζεύξη από τη ΝΕΤ και την ΕΤ3 αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα βραβεία  δόθηκαν ως εξής:

1ο Βραβείο  Νοτίου Ελλάδας : Η ταινία  ” Έχω εντολές” από το 27ο Γυμνάσιο Αθηνών

2ο Βραβείο Νοτίου Ελλάδας: Η ταινία ” Αρρυθμίες” από το 5ο Λύκειο Αθηνών

1ο Βραβείο Βορείου Ελλάδας: Η ταινία “Δεν με αφορά” από το ΕΠΑΛ Κορδελιού

2ο Βραβείο  Βορείου Ελλάδας:  Η ταινία                           από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Βραβείο Καλυτερης ταινίας Βορείου Ελλάδας: Η ταινία ” Υψηλόφρονες επισκέπτες” από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Βραβείο Καλύτερης ταινίας Νοτίου Ελλάδας: Η ταινία ” Beyond Alice” από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων.

Η ταινία του Π.Π.Λ. Αναβρύτων εξασφάλισε πολύ θετικά σχόλια από τους συντελεστές του προγράμματος, αλλά και από μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων.

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλή, με μουσική, και συμμετοχή διαφόρων επωνύμων καλλιτεχνών. Η εκπομπή ANAVRITA SCHOOL NEWS ήταν εκεί, και σε επόμενη δημοσίευση, θα αναρτηθούν και φωτογραφίες από την εκδήλωση. Ας ελπίσουμε του χρόνου ότι δεν θα μας ξεφύγει το Α΄βραβείο.

Στην ταινία ” ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ” συμμετείχαν οι μαθητές: Αστέριος Τσιούρβας, Γιώργος Σκούρας, Αρμονία Σταματάκη, Αντώνης Καρναβάς, Ηρώ Θεοδωρακοπούλου, Ανδρομάχη Χούμη, Γεωργία Τριανταφυλλοπούλου, Απόλλωνας Μωραϊτης, Θοδωρής Χατζηδημητρίου.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν: Κουρκουλάκος  Ηλίας, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Κωττούλα Μαρία, Χατζηθεοδωρίδης Στέλιος, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης:

Ευθύμης  Χατζής. Σημειώσατε ότι ο κ. Χατζής σκηνοθέτησε και τις 2 ταινίες που βραβεύτηκαν στη Νότια Ελλάδα ( 5ο Λύκειο Αθηνών, 27 Γυμνάσιο Αθηνών).

Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές!!! Του χρόνου μας περιμένει το Α΄βραβείο!!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/05/14/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bb-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%cf%81%cf%85%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση