Τρίτη 15/5 18.00 – Αφιέρωμα στο μαθητικό θέατρο.

Σε αυτή τη σειρά εκπομπών θα παρουσιάσουμε αφιερώματα στις παραστάσεις που ανεβάζουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων του Πειραιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που διοργανώνει το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Πειραιά. Το Φεστιβάλ αυτό έχει γίνει πια θεσμός στον Πειραιά και φέτος έχουμε φτάσει αισίως στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου.

Οι δουλειές των παιδιών είναι καταπληκτικές και αρκετές από αυτές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις επαγγελματικές παραστάσεις.

Τα αφιερώματα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις από τους συντελεστές των παραστάσεων, μαθητές και καθηγητές καθώς και αποσπάσματα από τις παραστάσεις και τις πρόβες των έργων. Οι εκπομπές αυτές είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του 2ου Γυμνασίου Πειραιά με το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Η 1η μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στην παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο, του Ιακ. Καμπανέλλη που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά και του ΓΕΛ Καλλίπολης με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Λένας Βεντούρη. Η παράσταση αυτή έχει ήδη ανεβεί στις 9/3 στο θέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, στις  17/3, στις 28 και 29/4 στο θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ο Άγιος Παύλος» και στις 3/5 στο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο θέατρο Κωσταράκος στα Καμίνια.

Για την εκπομπή αυτή εργάστηκαν οι μαθητές Κωνσταντίνα Γραμματικοπούλου και Παναγιώτης Γατζούνης του 2ου Γυμνασίου Πειραιά μαζί με τον Άγγελο Κόντι του 9ου Γυμνασίου Πειραιά.

Ακούστε την εκπομπή την Τρίτη 15/5 στις 6.00 μ.μ. από το European School Radio.

Ακούστε τη και σε επανάληψη την Παρασκευή 18/5 στις 11.00π.μ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/05/12/%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf/

1 σχόλιο

  1. Εξαιρετική ιδέα! αναμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση