Παραμυθούπολη 12 -13 Μαίου επανάληψη της 5 & 6 Μαίου

Κάθε σαββατοκύριακο στις 10:00 πμ…..

Επειδή λόγω τεχνικού προβλήματος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου δεν μεταδόθηκαν εκπομπές του προηγούμενου Σαββατοκύριακο, η Παραμυθούπολη της 5-6 Μαιου 2012 θα μεταδοθεί 12 -13 Μαίου 2012.

1. Λιλιπούπολη,Το Μετεωρολογικό Δελτίο”, 2. Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη “Η Πεντάμορφη και το Τέρας“,  3.Η αρπαγή της Περσεφόνης 1ο Μέρος”, Διονύσης Σαββόπουλος, Μυθολογία, 4.Η πιό Νόστιμη Σούπα“, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983), 5.Η Τοσοδούλα” Κλασικό παραμύθι, 6.Το ασχημόπαπο“, Χανς Κριστιαν Αντερσεν.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

.

.

Λιλιπούπολη, το παραμύθι Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ). Αυτή την φορά θα ακούσουμε το “Μετεωρολογικό Δελτίο“, που πρωτοακούστηκε 11 Ιανουαρίου του 1980.

.. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Λιλιπούπολη

.

.

.

…….

Ακολουθεί, «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη» από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τη Νηπιαγωγό Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας”

Αγαπημένο Παραμύθι όλων, αλλά και δικό μας … “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” γράφτηκε το 18ο αιώνα από τη Γαλλίδα συγγραφέα Μαντάμ Λε Πρενς Ντε Μπωμόν. Η Ειρήνη το διάλεξε και μας το παρουσιάζει με τον δικό της τρόπο..

.

……….

. . . . Ακολουθεί μια ιστορία απο τον “Νιόνιο”, Η Αρπαγή της Περσεφόνης 1ο Μέρος“, Διονύσης Σαββόπουλος, Μυθολογία, Ελληνική Μυθολογία., Αφήγηση Διονύσης Σαββόπουλος.
Εικονογράφηση, Φωτεινή Στεφανίδη. ISBN: 978-960-475-169-3 .
……….
.

Ακολουθεί το παραμύθι όπως έπαιξε στην τηλεόρασηΗ πιό Νόστιμη Σούπα“, Ο Παραμυθάς της ΕΡΤ (1978-1983) Ο «Παραμυθάς» ήταν η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της τηλεόρασης από το 1978 έως το 1983. Ήρωάς της ήταν ένας παππούς ο οποίος ήξερε να λέει όμορφες ιστορίες που δεν ήταν άλλες από τις περιπέτειες που ζούσε ο ίδιος, κάθε φορά που φορούσε ένα μαγικό γιλέκο. Μ’ αυτό μπορούσε να μιλάει με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα, να γίνεται μεγάλος σαν βουνό ή μικρός σαν καρφίτσα και να… πετάει!.
.
.
.
.
.
.
. …… Ακολουθεί το Παραμύθι, Η Τοσοδούλα“, Εικονογραφημένο – Κλασικό Παραμύθι – Ξένοι Συγγραφείς
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια καλή και ήσυχη γυναίκα που ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδάκι. Ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι, η Τοσοδούλα, βατράχια και νούφαρα, φράουλες και λιμνούλες, ποντίκια και τυφλοπόντικες, χελιδόνια και λουλουδοχώρες, σε ένα συναρπαστικό παραμύθι που μαγεύει!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
και τέλος το παραμύθι, “Το Ασχημόπαπο“, Του Χανς Κριστιαν Αντερσεν…
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ’ ένα καταπράσινο αγρόκτημα μια πάπια. Είχε φτιάξει ανάμεσα σε κάτι καλάμια μια μικρή φωλιά κι εκεί κλωσούσε τα αυγά της. Κάθε μέρα καθόταν ώρες ολόκληρες πάνω στα αβγουλάκια, τα ζέσταινε και περίμενε πως και πως να βγουν από μέσα τους τα μικρά παπάκια…..
.
.
.
..
.
Επιμέλεια Παραμυθούπολης: Ν .Γιαγκούλης, καθηγητής Πληροφορικής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/05/11/farytales56-05-2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση