Παραμυθούπολη Σ/Κο 10-11 Μαρτίου

κι αυτό το σ.κο πολλά τραγούδια και 5 παραμύθια:

1. Λιλιπούπολη,  “Ο Χαρχούδας Πάει Διακοπές”(11 Νοεμβρίου 1979)

2. Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη, Αντουάν Εξυπερύ, “Ο Μικρός Πρίγκιπας

3. Μουσικό Παραμύθι,Ο Ακαμάτης”, του Διονύση Σαββόπουλου,

4. Μύθος του Αισώπου σε δύο (2) εκδοχές “Ο Ποντικός του Αγρού και ο Ποντικός της Πόλης

5. “Τα παιδιά του Δάσους“, Χέρφουντερ Ρουντολ.

.

Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή  ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ).

Αυτή την φορά θα ακούσουμε το “Ο Χαρχούδας Πάει Διακοπές που πρωτοακούστηκε 11 Νοεμβρίου 1979.

…..

...

.

.


.Ακολουθεί, «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη» απο τη Νηπιαγωγό Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου είναι μαζί μας και αυτό το Σαββατοκύριακο με την 8η εκπομπή του … θα απολαύσουμε όλοι μαζί

Σήμερα θα ακούσετε από 2 μαθητές μας ένα μικρό απόσπασμα από το παραμύθι του Αντουάν Εξυπερύ,Ο μικρός πρίγκιπας

« … Γνωρίζουμε μονάχα τα πράγματα που εξημερώνουμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να γνωρίζουν τίποτα. Τ’ αγοράζουν όλα έτοιμα απ’ τους εμπόρους. Επειδή όμως δεν υπάρχουν έμποροι που να πουλάν φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους. Αν θέλεις ένα φίλο, εξημέρωσέ με…»

…....

.

Ο Βασίλης Νικολαϊδης απο το αρχείο της ΕΡΤ , Ο Διονυσης σαν Παραμυθας , λέει μετα Μουσικης το Παραμυθι του ο Ακαμάτης, και τραγουδαει για τα Παιδιά που Χάθηκαν σε πολύ σπάνια εκτέλεση .

.

.

.

.

.

.

Ακολουθεί ένας Μύθος του Αισώπου σε δύο (2) εκδοχέςΟ Ποντικός του Αγρού και ο Ποντικός της Πόλης”, διαβάζουν οι θεατρολόγοι και ηθοποιοί Χριστίνα Γιαγκούλη και Μομώ Βλάχου . Η πρώτη είναι μια κλασική εκδοχή και η δεύτερη είναι μια ιστορία από τη ΣΙΦΝΟ με την χαρακτηριστική τοπική διάλεκτο. (Παραγωγή Παραμυθούπολη του European School Radio).

..
.

και μετά, “Τα παιδιά του Δάσους”.  Διαβάζει η δασκάλα Θεατρικής Αγωγής , Βασιλική Λαμπίρη. (Παραγωγή Παραμυθούπολη του European School Radio).

ΧΕΡΦΟΥΡΝΤΕΡ ΡΟΥΝΤΟΛ, Μετάφραση: ΣΤΡΩΝΗ ΧΑΡΑ, Εικονογράφηση: ΜΠΟΡΑΤΙΝΣΚΙ ΑΝΤΟΝΙ, Εκδόσεις: ΚΑΣΤΩΡ, ISBN: 960-7906-17-9

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.`Ενα αγόρι ζούσε κλεισμένο σε έναν όμορφο κήπο. Φαινόταν ότι τα είχε όλα, όμως του έλειπαν οι φίλοι. Μια μέρα από κάποια τρύπα στη μάντρα βγήκε έξω από τον κόσμο. Περιπλανήθηκε ώσπου έφτασε σε ένα δάσος. Εκεί συνάντησε τρία παράξενα παιδιά, που μιλούσαν αλλόκοτες γλώσσες …

….

.

.

Ηχοληψία, Μοντάζ της θεατρικής ομάδας και των μαθητικών ηχογραφήσεων, τεχνική επιμέλεια Παραμυθούπολης: Ν.Γιαγκούλης, καθηγητής Πληροφορικής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/03/10/11-03-2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση