ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ 18 & 19 Φεβ 2012

κι αυτο το σ.κο πολλά πολλά τραγούδια και τα παραμύθια:

1. “Η Αναζήτηση του Θησαυρού του Λιλίακχου” (22-02-1979),

2.“Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη”,

3. “ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ”, 3ο Μέρος,

4.”Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών”

.


.

Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή  ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ).

Αυτή την φορά θα ακούσουμε το Η Αναζήτηση του Θησαυρού του Λιλίακχου που πρωτοακούστηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1979

.

.

.

Ακολουθεί, «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη» απο τη Νηπιαγωγό Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

Σήμερα  θα  ακούσετε  2  παραμύθια   από  την   Ημέρα  Αφήγησης   του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου  Καπαρελλίου.   Το Φαγκρί  και  το  Σκουμπρί’  του  αγαπημένου  Ευγένιου Τριβιζά από  τον  Βασίλη και  ..   «Το Μαγικό  Μπαούλο» από τον  Παναγιώτη.

Ολοκληρώνουμε  τις  σύντομες  αφηγήσεις  μας  για  τους  5  ζωγράφους  σήμερα  με  τον  Μονέ.

Είμαστε  χαρούμενοι να  κοινοποιήσουμε  ότι  το  έργο  αυτό ACT IN ART  είναι  φιναλίστ  στα  φετινά  European  Prizes:  http://www.etwinning.net/en/pub/awards/european_prizes/shortlist_2012.htm

Ακολουθεί το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ, το Τρίτο (3ο) Μέρος, απο τέσσερα.

Ο Γαργαληστής είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά, αλλα μάλλον… και τους γονείς τους. Το κείμενο, την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Δημήτρης Μπασλάμ. Το European School Radio, βρέθηκε με τον δημιουργό και απο ότι φαίνεται, θα αρχίσει μια δημιουργική συνεργασία…

Την αφήγηση της ιστορίας έχει κάνει ο Αντώνης Καφεντζόπουλος ενώ στα τραγούδια συμμετέχουν οι Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγέλακας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φώτης Σιώτας, Γιάννης Χαρούλης και η Μάρθα Φριντζήλα.
Η ιστορία με λίγα λόγια αφορά έναν ληστή..  Κανονικό ληστή με τα όλα του, καθόλου Εγωιστή  ούτε  κι Εφοπλιστή. Παλαιστή, Τραγουδιστή μα αντιθέτως μέγα Ταξιδευτή που θεωρούσε το παιδικό γέλιο ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο.
Γι αυτό … και το ‘κλεβε !

Μετά απο αίτηση των ακροατών, θα ξαναπαίξει και πάλι το παραμύθι η “Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών”. Μια ιστορία με πολύ νόημα και πολύ ταιριαστό για την εποχή μας….με πολλά πολλά τραγούδια ….

H Aλίκη, αφού πήγε και είδε, γύρισε και είχε πολλά να μας τραγουδήσει. Συγκεκριμένα, ταξίδεψε στη Xώρα των Ψαριών και συναντήθηκε με μια γαρίδα, μια τσούχτρα (προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να την αποφύγει), μια μαριδούλα, μια πετρελαιοκηλίδα (επίσης προσπάθησε να την αποφύγει αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε), ένα λαβράκι, ένα κύμα αμέσου δράσεως και πολλά άλλα πλάσματα, μυστήρια και μη, που συχνάζουν στα βάθη της θάλασσας. Πριν τα πει σ’ εμάς, η Aλίκη τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ξανθούλη, ο οποίος με μαεστρία έφτιαξε τις ιστορίες στίχους και τους απήγγειλε στον Γιώργο Kατσαρό, ώστε να πιάσει αμέσως το μουσικό σκοπό.

http://portal.kathimerini.gr/paidika-cd

(οργάνωση και επιμέλεια της Παραμυθούπολης Ν.Γ. , σύμβουλοι Ε.Γ και Χ.Γ.)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/02/17/18-02-2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση