Είμαστε οι ιστοριοδίφες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και σας καλωσορίζουμε στην εκπομπή μας «Στα χνάρια της Ιστορίας». Στην προηγούμενη εκπομπή μας εξερευνήσαμε τον τρόπο με τον οποίο ντυνόταν οι άντρες Ρωμαίοι και ανακαλύψαμε πολλές ομοιότητες με τον τρόπο που ντυνόμαστε εμείς σήμερα, με τον τρόπο που χτένιζαν τα μαλλιά τους και περιποιόταν το σώμα τους.
Η σημερινή μας εκπομπή είναι συνέχεια της προηγούμενης και ασχολείται με το λεγόμενο «ασθενές» φύλο, που μόνο ασθενές δεν είναι! Ασχολείται δηλαδή με τον τρόπο που ντυνόταν οι Ρωμαίες γυναίκες και κορίτσια. Θα εξερευνήσουμε το μυστήριο της ενδυμασίας τους αλλά και θα ανακαλύψουμε και πολλά αξιοπερίεργα που συνέβαιναν στη Ρώμη.
Θα σας αποκαλύψουμε γιατί κάθε που έβρεχε, η Ρώμη ασφυκτιούσε από τη μυρωδιά ψαριού ενώ παράλληλα δεν υπήρχε ίχνος γυναίκας στους δρόμους. Θα σας εκμυστηρευτούμε ακόμα γιατί κάθε φορά που είχε ήλιο, οι δρόμοι της Ρώμης γέμιζαν με ένα «ποτάμι» από ομπρέλες και πόσες ώρες περνούσαν οι γυναίκες μπροστά στον καθρέπτη τους.
Όλες αυτές τις αποκαλύψεις θα τις «ντύσουμε» με ελληνικά τραγούδια, καινούρια και παλιά, που έχουν σχέση με γυναικεία ρούχα και τις γυναικείες συνήθειες. Αλλά προτού πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ας πάρουμε μια μουσική ανάσα με το τραγούδι της Σοφίας Βόσσου «Το μπλουζάκι» σε στίχου και μουσική της ίδιας.
Θα ακουστούν τα τραγούδια , μαζί με τα ανάλογα…σχόλια τους φυσικά! (περισσότερα στην ιστοσελίδα μας, στο μενού μενού ‘Συνεργαζόμενα Σχολεία’)
Τραγούδι: «Το μπλουζάκι»
Τραγούδι: Το κόκκινο φουστάνι
Τραγούδι: Το φόρεμα το θαλασσί
Τραγούδι: Φούστα κλαρωτή
Τραγούδι: Ο καθρέπτης
Τραγούδι: Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
Τραγούδι: Άσε τα μαλλάκια σου
Τραγούδι: Το ρούχο σου το θαλασσί
Τραγούδι: «Ο καθρέπτης» Τραγούδι: Τέτοια παράξενη ομορφιά
Τραγούδι: Ομπρέλα
Πρόσφατα σχόλια