ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ 11 & 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ήρθε η ώρα της Παραμυθούπολης… Η ώρα να ακούσουν τα παιδιά το δικό τους ραδιόφωνο και την δική τους εκπομπή. Πάρτε θέσεις στο πάτωμα, το κρεββατι και τον καναπέ σας…. και αυτό το Σαββατοκύριακο με την νέα ώρα 10:00 ….

Πολλά Πολλά τραγουδάκια, και παραμύθια…!!!

.

.

.

Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή  ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ).

Αυτή την φορά θα ακούσουμε το “Ελεύθερη Συζήτηση για τον Μπέμπαντα που ακούστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1979.

.

.

.

.

Απο την εκπομπή του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου «Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη», Νηπιαγωγός Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

το  Καμπυλοχώρι είναι  μια  αυθόρμητη συνεργατική  ιστορία  των  μαθητών  μας  με  αφορμή  το  έργο  του  ζωγράφου  ΚΛΙΜΤ κ  πραγματοποιήθηκε  σε  σύμπραξη  με  την  α’  δημοτικού  Καπαρελλίου   (αυτοί  έγραψαν  το κείμενο) στα  πλαίσια  δράσης  για την  ομαλή  μετάβαση  από  το νηπιαγωγείο  στο  δημοτικό. Το κουτάβι  είναι  μια  αφήγηση  ΄παραμυθιού του  Ε. Τριβιζά.

WEB -LINK OF  KAMPYLOXORI   http://nip-kapar.voi.sch.gr/dimc/dimc/index.htm

.

.

.

Ακολουθεί το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ, το Δεύτερο Μέρος, απο τέσσερα.

Ο Γαργαληστής είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά, αλλα μάλλον… και τους γονείς τους. Το κείμενο, την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Δημήτρης Μπασλάμ. Το European School Radio, βρέθηκε με τον δημιουργό και απο ότι φαίνεται, θα αρχίσει μια δημιουργική συνεργασία…

Την αφήγηση της ιστορίας έχει κάνει ο Αντώνης Καφεντζόπουλος ενώ στα τραγούδια συμμετέχουν οι Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγέλακας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φώτης Σιώτας, Γιάννης Χαρούλης και η Μάρθα Φριντζήλα.
Η ιστορία με λίγα λόγια αφορά έναν ληστή..  Κανονικό ληστή με τα όλα του, καθόλου Εγωιστή  ούτε  κι Εφοπλιστή. Παλαιστή, Τραγουδιστή μα αντιθέτως μέγα Ταξιδευτή που θεωρούσε το παιδικό γέλιο ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο.
Γι αυτό … και το ‘κλεβε !

Ακολουθεί, η “Η Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών”. Μια ιστορία με πολλά τραγούδια ….

H Aλίκη, αφού πήγε και είδε, γύρισε και είχε πολλά να μας τραγουδήσει. Συγκεκριμένα, ταξίδεψε στη Xώρα των Ψαριών και συναντήθηκε με μια γαρίδα, μια τσούχτρα (προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να την αποφύγει), μια μαριδούλα, μια πετρελαιοκηλίδα (επίσης προσπάθησε να την αποφύγει αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε), ένα λαβράκι, ένα κύμα αμέσου δράσεως και πολλά άλλα πλάσματα, μυστήρια και μη, που συχνάζουν στα βάθη της θάλασσας. Πριν τα πει σ’ εμάς, η Aλίκη τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ξανθούλη, ο οποίος με μαεστρία έφτιαξε τις ιστορίες στίχους και τους απήγγειλε στον Γιώργο Kατσαρό, ώστε να πιάσει αμέσως το μουσικό σκοπό.

http://portal.kathimerini.gr/paidika-cd

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/02/10/fairytale-11-feb-2012/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση