Παραμυθούπολη 4 & 5 Φεβρουαρίου

….Νά μαστε και πάλι στην Παραμυθούπολη!!   Πάρτε θέσεις στο πάτωμα, το κρεββατι και τον καναπέ σας…. και αυτό το Σαββατοκύριακο με την νέα ώρα 10:00 …. Πολλά Πολλά τραγουδάκια, και παραμύθια…
  • Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή  ‘Εδώ Λιλιπούπολη’ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ).

θα ακούσουμε το Παραμύθι “ Ο Παπαγάλος Πρωταγωνιστής” το οποίο πρωτακούστηκε στις  11 Νοεμβρίου 1977.


.

.

Ακολουθεί η ιστοριούλα «Η συναυλία των ζώων»

Τέσσερα ζωάκια, ένας γαϊδουράκος, ένας σκύλος, μία γάτα κι ένας κόκορας, βρίσκονται ξαφνικά χωρίς αφέντη. Κι επειδή και οι τέσσερις είναι «καλλίφωνοι», αποφασίζουν να κάνουν ένα μουσικό συγκρότημα και να ζήσουν από δω και πέρα τραγουδώντας.

Στο δρόμο για την πόλη, όπου θα δείξουν στο κοινό το μεγάλο τους ταλέντο, πολλά διασκεδαστικά συμβαίνουν. Καθώς προχωρούν πεινασμένα και κουρασμένα από το δρόμο βλέπουν ένα αγροτόσπιτο κι αποφασίζουν να μπούνε μέσα να περάσουν εκεί τη νύχτα. Από το παράθυρο όμως βλέπουν ένα ληστή μέσα στο σπίτι που κλέβει και τρώει και πίνει χορεύοντας και τραγουδώντας. Τα ζωάκια εξοργισμένα με το θράσος του, αποφασίζουν να τον διώξουν με μια…..Συναυλία…!!!! (φωτογραφία απο την παιδική σκηνή “ΘΕΜΕΛΗ” που έπαιξε το μιουζιακαλ “Η Συναυλία των Ζώων” το Νοέμβριο 2011.

  • Απο την εκπομπή του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου “Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη”, Νηπιαγωγός Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

Το παραμύθι Ιστορία “Το  Βρωμοχώρι“,  Μια  ευαίσθητη  και με αισιόδοξο  μήνυμα  ιστορία  της  Σοφίας  Ζαραμπούκα, αγαπημένης συγγραφέα  του  σχολείου  μας …Μια  φορά και έναν καιρό ήταν  ένα  χωριό τόσο βρώμικο που οι κάτοικοι  το ονόμασαν ‘Βρωμοχώρι.   Χωρίς λουλούδια  και πράσινο  αλλά  με  σκουπίδια  και κάθε λογίς απόβλητα ήταν η ντροπή της  περιοχής..  Κάποιοι  προσπάθησαν  να κάνουν κάτι  αλλά  η  λύση  δόθηκε  τελικά  από τα  Παιδιά, με τον ανατρεπτικό  τρόπο  που  μόνο εκείνα  έχουν!     Χαρείτε  το….

.
.
.
.

  • Ακολουθεί το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ, το Πρώτο Μέρος, και θα παιχτεί σε 4 επεισόδια…

Ο Γαργαληστής είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά, αλλα μάλλον… και τους γονείς τους. Το κείμενο, την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Δημήτρης Μπασλάμ. Το European School Radio, βρέθηκε με τον δημιουργό και απο ότι φαίνεται, θα αρχίσει μια δημιουργική συνεργασία…

Την αφήγηση της ιστορίας έχει κάνει ο Αντώνης Καφεντζόπουλος ενώ στα τραγούδια συμμετέχουν οι Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγέλακας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φώτης Σιώτας, Γιάννης Χαρούλης και η Μάρθα Φριντζήλα.
Η ιστορία με λίγα λόγια αφορά έναν ληστή..  Κανονικό ληστή με τα όλα του, καθόλου Εγωιστή  ούτε  κι Εφοπλιστή. Παλαιστή, Τραγουδιστή μα αντιθέτως μέγα Ταξιδευτή που θεωρούσε το παιδικό γέλιο ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο.
Γι αυτό … και το ‘κλεβε !


Το Παραμύθι, “Η πριγκίπισσα και το Ρεβύθι” του Χανς Κριστιαν Αντερσεν…(http://www.paramithia.net/and1.html) ετοιμάστηκε απο την Φωτεινή Κατσαρών του Λυκείου Καμπάνη, και επιμέλεια ο καθ.Νίκος Γιαγκούλης.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/02/04/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-4-5-%cf%86%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση