Νέα Παραμυθούπολη

….Νά μαστε και πάλι στην Παραμυθούπολη!!   Πάρτε θέσεις στο πάτωμα, το κρεββατι και τον καναπέ σας…. και αυτό το Σαββατοκύριακο με την νέα ώρα 10:00 γιατί εσείς μας το ζητήσατε, θα ακούσουμε:-

Πολλά Πολλά τραγουδάκια, και παραμύθια…

  • Ένα Παραμύθι και Τραγούδια απο την εκπομπή  ‘Εδώ Λιλιπούπολη‘ (Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, πηγή, Βικιπαίδεια,), στίχοι των τραγουδιών μπορούν να βρεθούν εδώ ).

θα ακούσουμε το Παραμύθι “Το Πιο Γλυκό Γλυκό Που Εγινε Ποτέ” το οποίο πρωτακούστηκε στις  13 Σεπτεμβρίου 1977.

  • – Απο την εκπομπή του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου “Το Καπαρέλλι πάει Παραμυθούπολη”, Νηπιαγωγός Αννα Καρύδη-Πυρουνάκη

Φράουλες Βατόμουρα και 3 σταγόνες μέλι’

«¨Υπάρχει  ως  τις  μέρες  μας  ένα  μικρό  μικρούτσικο  βασίλειο.  Ονομάζεται  χώρα  της  Ροδαλής  Χαράς και  βρίσκεται στο  ξέφωτο ενός  δάσους με πολλά  και όμορφα  δέντρα που  χαρίζουν  τους καρπούς   στους γελαστούς  κατοίκους. 100 άγρυπνοι  ιππότες  φρουρούν όχι μόνο το παλάτι  του βασιλιά Ροδαλοαίματου αλλά  και  ένα  πανίσχυρο μυστικό:  Τη  Μαγική  Πυραμίδα που  αιώνες  τώρα  χαρίζει  Δύναμη και Υγεία σε  όλους  τους  κατοίκους  της  Ροδαλής  Χαράς..»

Ένα γλυκό παραμύθι των Λιάνα Δενεζάκη – Έρρικα Παπαβενετίου, που δείχνει στα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής! Εμείς στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου το διασκευάσαμε και σας το παρουσιάζουμε με χαρά..


  • Το Παραμύθι, “Η πριγκίπισσα του Χιονιού” απο την Σάντερσον Ρουθ, ISBN: 960-14-0980-7 . Ετοιμάστηκε απο τις μαθήτριες Λίνα Μαλάτου, Κατερίνα Κορακίδου και Νικολέτα Μαραμπούτη, του γυμνασίου Καμπάνη Κιλκίς. Επιμέλεια-συνονισμός, οι καθηγητές Γαρίτατζη Ελεονώρα, Γιαγκούλης Νίκος.

Η Πριγκίπισσα του Χιονιού, μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα λαϊκό ρωσικό παραμύθι, καθώς ξεδιπλώνεται, ζεσταίνει τις καρδιές μας. Όταν η Πριγκίπισσα του Χιονιού ξεκινάει το μεγάλο της ταξίδι για να γνωρίσει τον κόσμο, οι γονείς της της δίνουν μία και μοναδική συμβουλή: να μην αγαπήσει ποτέ. Η Πριγκίπισσα επισκέπτεται πολλούς τόπους και τελικά γοητεύεται από έναν νεαρό που φροντίζει τα πρόβατά του και παίζει φλάουτο. Ο Σεργκέι τη μαγεύει με τη μουσική, κι αρχίζει να αναπτύσσεται μια υπέροχη φιλία ανάμεσα στους δύο νέους. Τότε η Πριγκίπισσα του Χιονιού θα ονειρευτεί για μία ακόμα φορά τους γονείς της να της επαναλαμβάνουν τη συμβουλή τους. Μέσα στη δίνη μιας τρομερής χιονοθύελλας, η Πριγκίπισσα θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη της.

  • Ακολουθεί το γνωστό παραμύθι ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ….ετοιμάστηκε και εκφωνήθηκε απο τους Σπυράντη Δημήτρη και Ψειρίδου Γεωργία, αφηγητής Γιαγκούλης Νίκος, με την επιμέλεια και συντονισμό των καθηγητών Γαρίτατζη Ελεονώρα και Γιαγκούλη Νίκο όλοι του Γυμνασίου Καμπάνη Κιλκίς.

Μυθιστορηματικός χαρακτήρας, που έπλασε ο σκωτσέζος συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι (1860 – 1937). Μεταφέρθηκε με επιτυχία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ απασχόλησε και την ψυχανάλυση. Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Μπάρι παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του Πίτερ Παν στο νοσοκομείο Παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital.

Ο Πίτερ Παν είναι ένα ανέμελο και σκανδαλιάρικο παιδί, που αρνείται να μεγαλώσει. Ζει τα αιώνια παιδικά του χρόνια σ’ ένα απομονωμένο μικρό νησί, τη Χώρα του Ποτέ (Neverland). Συνδιαλέγεται με νεράιδες, Ινδιάνους και πειρατές και σπάνια συναντά συνομηλίκους του από τον πραγματικό κόσμο. Χρωστά το μικρό του όνομα στον Πίτερ Λιουέλιν Ντέιβις -το παιδί ενός φίλου του Μπάρι- και το επίθετό του στον αρχαίο έλληνα θεό Πάνα. (πηγή: http://www.sansimera.gr/articles/372)

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2012/01/27/726/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση