Επιστροφή στα θρανία

Σε λίγο μια καινούρια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει. Τόσο διαφορετική! Όλοι ανυπομονούμε απ’ τη μια αλλά αγωνιούμε απ’ την άλλη! Θα ήθελα να ευχηθώ δύναμη και αισιοδοξία. Με συνεργασία, θετικό πνεύμα και επιμονή θα τα καταφέρουμε. Καλή αρχή!

Εδώ θα βρείτε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που έφτιαξα ώστε να προετοιμαστούν τα παιδάκια μας για τη νέα καθημερινότητα του σχολείου μας.

Μέλισσα, ένα θαυμαστό έντομο.

Η μέλισσα είναι απ’ τα πιο σημαντικά πλάσματα στη γη καθώς τα περισσότερα φυτά τις χρειάζονται για να μπορέσουν να συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Είναι όμως αξιοθαύμαστος και ο τρόπος που ζουν και που έχουν οργανώσει την κοινωνία τους. Σε μια κυψέλη όλα λειτουργούν όπως πρέπει και η κάθε μέλισσα έχει τον ρόλο της. Τι εξαιρετικό παράδειγμα για μας τους ανθρώπους! Δες το βίντεο για να μάθεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την καλή μας φίλη. Μετά… παιχνιδάκια για σένα!

https://wordwall.net/resource/1908545

https://wordwall.net/el/resource/2507273

https://wordwall.net/el/resource/2507158

https://wordwall.net/el/resource/2509989

Άκου ένα βιβλίο: «Χαριστική βιβλιοθήκη»

Αν δεις κάπου μια ταμπέλα που να γράφει ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»  να ξέρεις ότι δε λέει αλήθεια! (από το οπισθόφυλλο) Ένα καταπληκτικό βιβλίο που μιλά για τους θησαυρούς που κερδίζεις διαβάζοντας ένα βιβλίο και που μένουν για πάντα δικοί σου… Για να το ακούσεις πάτησε εδώ

Κάνε ό,τι κάνω

Μια καταπληκτική ιδέα για παιχνίδι! Δουλεύουμε τον κινητικό συντονισμό, τη μνήμη, τη δημιουργική σκέψη και την αίσθηση της κατεύθυνσης ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουμε και γελάμε πολύ! Μπορούμε να προσαρμόσουμε το επίπεδο δυσκολίας ανάλογα την ηλικία και τις δυνατότητες του παιδιού. Και φυσικά αλλάζουμε ρόλους «μάνας» «παίκτη».

Kleurenpalet

Hier wordt van alles geactiveerd; geheugen, coördinatie, middenlijn cross, spiegelen, creatief denken, richting, plezier, verwarring en vooral worden verbindingen gelegd in de hersenen. Makkelijk te maken en succes verzekerd. Geschikt voor alle leeftijden.

Δημοσιεύτηκε από Learning through movement στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Πρωτομαγιά μέσα απ΄τα μάτια του Μονέ

Οι πίνακες του Μονέ πλημμυρίζουν λουλούδια, χρώματα και αρώματα. Είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό της ημέρας αυτής. Για να δεις το βίντεο πάτησε εδώ.

Ο πρώτος σύνδεσμος για να μπεις  στον κήπο του Μονέ είναι εδώ

Ο σύνδεσμος για να περιπλανηθείς στο σπίτι του Μονέ είναι εδώ

 

Τα δωράκια της Μπέτυ

Η Μπέτυ η πεταλουδίτσα μας φέρνει τρία διασκεδαστικά παιχνίδια και ένα παζλ. Για να τα παίξεις παρακολούθησε πρώτα το video της.

παιχνίδι ένα

παιχνίδι δύο

παιχνίδι τρία

παζλ

Μια ωραία πεταλούδα!

Giant Swallowtail Butterfly (Saline, Michigan) - August 20, 2017

«Giant Swallowtail Butterfly (Saline, Michigan) – August 20, 2017» από cseeman διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

Η άνοιξη είναι εδώ! Το όμορφο πλάσμα που μας το θυμίζει κάθε φορά που το βλέπουμε να πετά γύρω μας είναι η πεταλούδα. Ας δούμε τη θαυμαστή ιστορία της ζωής της μέσα απ’ το «άλμπουμ» της Μπέτυ, μιας χαριτωμένης πεταλουδίτσας…  για να δείτε το video πατήστε εδώ