Με τη βοήθεια φίλων του σχολείου καταφέραμε και φτιάξαμε μια εσωτερική πίστα αναρρίχησης.
Τα οφέλη από την αναρρίχηση για τα παιδιά γενικά και ειδικότερα για τα παιδιά με αναπηρία και αυτισμό έχουν πολλαπλά τεκμηριωθεί. Ένα από́ τα σημαντικότερα οφέλη της αναρρίχησης είναι ότι προσφέρει κοινωνική́ αλληλεπίδραση χωρίς να είναι ανταγωνιστική́.
Ειδικότερα η αναρρίχηση συμβάλει στην ανάπτυξη:
- των κινητικών δεξιοτήτων και της προσωπικότητας,
- των αντιληπτικών ικανοτήτων, (κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη),
- των φυσικών ικανοτήτων, (ταχύτητα, ευλυγισία, ευκινησία, ισορροπία και συνεργεία των κινήσεων),
- της λεκτικής και µη λεκτικής επικοινωνίας, (εκφραστική κίνηση, δημιουργική κίνηση),
- των κοινωνικών και ψυχικών αρετών, (συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, αυτοπειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, θέληση, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή, θάρρος, αυτοεκτίμηση, επιτυχία, διαχείριση του φόβου, προστασία του εαυτού́ και ανάληψη ευθύνης και συγχρόνως βελτιώνει τη διάθεση και µμειώνει το άγχος),
- της δημιουργικότητας και της φαντασίας,
καθώς και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.
Για την κατασκευή της πίστας υπήρξε καθοριστική η υποστήριξη του Συλλόγου Παλαίμαχων του Λεβαδειακού, που με τη δωρεά τους εξασφαλίστηκε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, (κόντρα πλακέ θαλάσσης, χρώματα, βίδες, καρφοπαξίμαδα, πιασίματα, μπωντριέ, κ.α.).
Η κατασκευή της πίστας θα ήταν ανέφικτη χωρίς την υποστήριξη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιβαδειάς και ειδικά του κ. Λάμπρου Ανέστη.
Ευχαριστούμε ακόμη τον ΕΟΣ Αχαρνών και τον κ. Θωμά Μιχαηλίδη για τη χορήγηση μέρους του εξοπλισμού.
Ακόμη ευχαριστούμε τους κ.κ. Λουκά Μάνεση και κ. Άγγελο Αργυρίου, για τη σιδηροκατασκευή και τον έμπορο ξυλεία κ. Παναγιώτη Καρόκη, που για μια ακόμη φορά έκανε σημαντικό «σκόντο» στα υλικά.
Τέλος ευχαριστούμε τους συναδέλφους Βάσια Ροκκά και Νίκο Μπαρά που «έβαλαν πλάτη» από την αρχή ως το τέλος.
