Το εργαστήριο κηπουρικής στο ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού σκοπεύει να αποκτήσουν οι μαθητές , με βιωματικό κυρίως τρόπο , γνώση της καλλιέργειας των βασικών λαχανικών , με ταυτόχρονη, όσο γίνεται περισσότερο , ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων .
Στο θερμοκήπιο που διαθέτει το σχολείο ,δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν να συνεργάζονται , να μάθουν την χρήση των εργαλείων που απαιτούνται , και πώς παράγονται τελικά τα λαχανικά που τακτικά χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας (κρεμμυδάκια, μαρούλια ,λάχανα ,καρότα ,ντομάτες, αγγουράκια, σπανάκια, φασόλια ,κ. λ π.).
Πολλά από αυτά μάλιστα , που οι ίδιοι παράγουν , τα χρησιμοποιούν στο εργαστήριο μαγειρικής του σχολείου μας , κάνοντας διάφορα σκευάσματα ( πίτες, σαλάτες κ.λ.π.)
Ακόμη αποκτούν εμπειρία στην καλλιέργεια των αρωματικών φυτών που διαθέτει το θερμοκήπιο ( Ρίγανη ,δυόσμος, τσάι του βουνού , μέντα ) κάνοντας μεταφυτεύσεις ριζωμάτων σε γλάστρες . Επί πλέον , όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες γίνονται εκπαιδευτικές εκδρομές σε κοντινά αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες για να γνωρίσουν οι μαθητές και τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής φυτικών και ζωικών προϊόντων .
Τέλος προωθείται στους μαθητές η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, εφαρμόζοντας πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυτικών υπολειμμάτων του θερμοκηπίου ,αλλά και της αυλής του σχολείου , με την μέθοδο της κομποστοποίησης ,αλλά και πρόγραμμα ,ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικού.