Λαγάνα και Λουκουμάδες – Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις

Μέρος του eTwinning προγράμματος: “Sharing Recipes – Sharing Cultures”

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν δύο αγαπημένες και παραδοσιακές συνταγές: τη λαγάνα και τους λουκουμάδες.

Λαγάνα

Η λαγάνα είναι το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Είναι επίπεδη, αφράτη και πασπαλισμένη με σουσάμι. Συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής και συνοδεύεται συνήθως από νηστίσιμα εδέσματα. Η παρασκευή της είναι μια όμορφη οικογενειακή ή σχολική δραστηριότητα που φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους.

Λουκουμάδες

Οι λουκουμάδες είναι μικρές, τηγανητές μπαλίτσες ζύμης που σερβίρονται ζεστές, με μέλι και κανέλα. Είναι ένα από τα πιο παλιά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν ως την αρχαιότητα. Συχνά προσφέρονται σε γιορτές, πανηγύρια και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Μέσα από αυτές τις δύο συνταγές, οι μαθητές παρουσίασαν ένα κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και μοιράστηκαν γεύσεις που κουβαλούν ιστορία, παράδοση και… πολλή αγάπη!



Τα σχόλια δεν επιτρέπονται