Fritule – Παραδοσιακό Κροατικό Γλυκό
Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning: “Sharing Recipes – Sharing Cultures”
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το παραδοσιακό κροατικό γλυκό Fritule.
Οι Fritule είναι μικρές τηγανίτες, παρόμοιες με τους ελληνικούς λουκουμάδες, που παρασκευάζονται κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων. Φτιάχνονται με αλεύρι, αυγά, γιαούρτι ή γάλα, σταφίδες και αρωματικά όπως ρούμι, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, και πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη.
Αυτό το γλυκό, εκτός από νόστιμο, αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Κροατίας, καθώς συνδέεται με οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές και παραδόσεις.
Μέσα από αυτή τη γαστρονομική ανταλλαγή, καταφέραμε να έρθουμε πιο κοντά στον πολιτισμό των συνεργατών μας, να εκτιμήσουμε τη διαφορετικότητα και να διαπιστώσουμε πόσα κοινά μπορούμε να βρούμε – ακόμη και μέσα από ένα γλυκό!