Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

cropped IMG 20231220 123834 1

Μήνας: Νοέμβριος 2025

Άσκηση σεισμού

Σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν άσκηση σεισμού σε συνεργασία με το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Σύρου-Ερμούπολης. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και είχε ως στόχο να ενισχύσει την ετοιμότητα και την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού.

1 3 2 3 3 3 4 3 5 2 6 2

4ΗΜΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

 

afisa

Ο Δήμος Σύρου–Ερμούπολης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με
Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), διοργανώνει ένα ξεχωριστό τετραήμερο
μουσικοθεραπευτικών εκδηλώσεων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές
ανάγκες, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, την
προώθηση της ένταξης και την ανάδειξη της μουσικής ως εργαλείου
επικοινωνίας και θεραπείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1η Ημέρα – Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025
18:00 – 19:30 | Χώρος: Βιομηχανικό Μουσείο Εισηγήσεις και παρουσιάσεις
για τον ρόλο της μουσικοθεραπείας στην εκπαίδευση.

2η Ημέρα – Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025
09:00 – 10:30 | Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΔΑΠ ΑμεΑ Σύρου
Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας για ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΑμεΑ
Σύρου–Ερμούπολης.
11:30 – 13:00 | Χώρος: Αίθουσα Τουλούπη
Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας για μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του
Ειδικού Δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Περιλαμβάνεται η μετακίνηση των
μαθητών.)
18:00 – 19:30 | Χώρος: Αίθουσα Τουλούπη
Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας Ενηλίκων
(Φροντιστές, γονείς, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, μουσικοί και κάθε
ενδιαφερόμενος.)

3η Ημέρα – Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025
09:30 – 11:00 | Χώρος: Αίθουσα Τουλούπη
Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας για μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
4η Ημέρα – Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με
Αναπηρία) Πρωί | Πλατεία Μιαούλη Bazaar ΚΔΑΠ ΑμεΑ Σύρου
18:30 | Θέατρο Απόλλων
Μεγάλη Συναυλία – Παρουσίαση Αποτελεσμάτων

Επέτειος του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μαθητές/τριες μας, συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση γεμάτη νόημα και χρώμα. Παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και στη συνέχεια ζωγράφισαν τις έννοιες Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, αποτυπώνοντάς τες πάνω σε μια πολύχρωμη ντουντούκα, την οποία ύψωσαν με περηφάνια στο τέλος της εκδήλωσης.

Ζωγράφισαν επίσης γαρύφαλλα με το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει», και δημιούργησαν ένα τρυφερό πλακάτ με δύο καρδιές και έναν ήλιο στο κέντρο, σύμβολα αγάπης, ελπίδας και φωτεινού μέλλοντος.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, συνθήματα και βαθιά συγκίνηση.

1 2 2 2 3 2 4 2 5 1 6 1 7 1 8 1 9 1

Διδακτική Επίσκεψη στον Πολυχώρο «Δίκτυο Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου»

Τη Δευτέρα 3 και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε τον Πολυχώρο “Δίκτυο Πολιτισμού και Δημιουργίας στη Σύρο”, όπου συμμετείχε σε δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και αναμνηστικών από πηλό.

Με την καθοδήγηση της κ. Ελπίδας Γαδ, οι μαθητές αρχικά επεξεργάστηκαν και σχημάτισαν τα κεραμικά τους έργα, ενώ σε δεύτερη φάση, μετά το πρώτο ψήσιμο, τα ζωγράφισαν, προετοιμάζοντάς τα για την τελική τους όψη.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελπίδα για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας.

2 1 3 1 4 1 5 6 7 8 9 10 11 12

Επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σύρου συμμετεχόντων στη 2η Τεχνική Συνάντηση του έργου “Μπορώ”

 Την Πέμπτη 6/11/2025, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη από τους συμμετέχοντες στη 2η Τεχνική Συνάντηση του έργου «Μπορώ – Υποστήριξη Δομών Φιλοξενίας σε Ελλάδα και Κύπρο με Στόχο τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των Συνανθρώπων μας με Αναπηρίες» του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Στόχος ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των φορέων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και να ενημερωθούν για το ενδιαφέρον έργο τους.
Με μεγάλο ενθουσιασμό, στο τέλος της επίσκεψης, πρόσφεραν ως ένδειξη ευχαριστίας μια όμορφη ζωγραφιά σε κάδρο που δημιούργησαν οι ίδιοι!
1 2 3 4

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση