Ελιά…..δεντράκι ευλογημένο!!!

Πατώντας στο μάντεψε για ποιο πίνακα μιλάμε που είναι παρακάτω θα κατεβάσετε ένα αρχείο power point .Πατώντας πάνω στην κάθε  διαφάνεια υπάρχουν δυο πίνακες ζωγραφικής ….αν διαβάσουμε στα παιδιά το κείμενο που έχει η κάθε διαφάνεια θα πρέπει να μαντέψουν σε ποιο πίνακα αναφέρεται…..Δοκιμάστε το με τα παιδιά!!!

 

μαντεψε για ποιο πίνακα μιλάμε




Ντενεκεδούπολη ένα παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου

Αφήγηση παραμυθιού της ντενεκεδούπολης πριν κλείσουν τα σχολεία μας… και τα σκουριασμένα ντενεκεδάκια που ζούσαν ελεύθερα,χαρούμενα και ευτυχισμένα στην πόλη τους έπρεπε να καταφέρουν να διώξουν το λαδένιο ένα ντενεκέ λαδιού που ήθελε με το ζόρι να τους κυβερνήσει!!! Τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικά τους ντενεκεδάκια και τραγούδησαν το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης!!!

 


“Το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο μας”

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι ” η υπόσχεση του Νοέμβρη” της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και αφού ακούσαμε το “τραγούδι του Φθινοπώρου” από το Τζίμη Πανούση, ταξιδέψαμε με το φύλλο μας σε διάφορα μέρη, ζωγραφίσαμε σε φίλτρο καφέ τα χρώματα του φθινοπώρου ενώ το Φ έγινε φύλλο φθινοπωρινό πάνω στου δέντρου τα κλαδιά,φτιάξαμε το δικό μας φθινοπώρινο δεντράκι ομαδικά και ατομικά……

 

 

Αν θέλετε να ακούσετε το τραγούδι του Φθινοπώρου πατήστε πάνω στο παρακάτω link:

https://video.link/w/sKOxb

 


Τ α μαγικά χρώματα

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι με “τα μαγικά χρώματα” της Σ. Ζαραμπούκα όπου ο μαστρο Τάκης αποφάσισε να βάψει το σπίτι του χρησιμοποιώντας τα χρώματα που είχε στην αποθήκη του ανακάλυψε οτι τα χρώματα του ήταν μαγικά …..έτσι και εμείς μάθαμε τα βασικά χρώματα και τί προκύπτει από τους συνδυασμούς αυτών….τα παιδιά τα χάρηκαν και περίμεναν να δουν τι χρώμα θα βγει αν ενώσουμε το κόκκινο με το άσπρο, το κόκκινο με το το κίτρινο, το μαύρο με το άσπρο κτλ…. το κάναμε με τις παλάμες μας και το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ….


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση