Οι τρεις Ιεράρχες….οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων!!!

Χρόνια Πολλά σε όλους μας μαθητές, εκπαιδευτικούς…οι Τρεις Ιεράρχες ας φωτίζουν το νου και την ψυχή μας και με το παράδειγμα της πορείας ζωής τους ας αποτελέσουν πρότυπο για όλους μας!!!




Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία-PROMEHS

Αγαπητοί γονείς

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία (Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS). Το PROMEHS είναι το πρώτο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα σχολεία, που υλοποιείται με τη συνεργασία ερευνητών, φορέων εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικών συλλόγων, 20 Πανεπιστημίων και Υπουργείων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους είναι και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στην ολιστική προσέγγιση που υιοθετεί. Πέρα από την συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου επιδιώκει και τη συνεργασία της οικογένειας για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των μαθητών. Η ομάδα PROMEHS θα διοργανώσει σύντομα ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα και τον τρόπο εφαρμογής του στο σχολείο και στο σπίτι. Η ενημέρωση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη σε ημερομηνίες που θα σας ανακοινωθούν. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε: https://el.promehs.org/, promehs.gr@gmail.com

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo του σχολικού ωραρίου και δεν θα παρεμποδίσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εσείς παρακαλείστε να στηρίξετε το πρόγραμμα και να δώσετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες ΑΝΩΝΥΜΑ μέσω της συμπλήρωσης ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που θα βρείτε στο σύνδεσμο:

https://www.surveymonkey.com/r/8VK22BL

και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Πριν την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων όλοι οι συμμετέχοντες (εσείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί) καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συναίνεσης συμμετοχής στο πρόγραμμα. Με την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και την υποβολή των απαντήσεων σας οι απαντήσεις σας αποστέλλονται απευθείας στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μάλτα, το οποίο έχει αναλάβει την επεξεργασία των δεδομένων όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η ελληνική ομάδα PROMEHS δεν έχει καμία πρόσβαση στις απαντήσεις σας. Για τη διασφάλιση της ανωνυμίας των συμμετεχόντων, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κωδικοί.

H διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/1/2021.

Το πρόγραμμα πήρε παράταση λόγω των ειδικών συνθηκών και ο τρόπος που θα προχωρήσει καθώς και το χρονοδιάγραμμα τέλεσης των δραστηριοτήτων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της δύσκολης κατάστασης που διανύουμε. Θεωρείται σημαντική η εμπλοκή όλων των μερών (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων) και γιαυτό το λόγο όσοι γονείς δεν έχουν συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια παρακαλούμε να το κάνουν μέχρι τη νέα ημερομηνία παράτασης.




Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση