Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013

sde_2013Τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελούν ένα θεσμό που αναδεικνύει την προσπάθεια των επιχειρήσεων να συμβάλουν έμπρακτα στη διαμόρφωση ενός νέου και εταιρικά υπεύθυνου επιχειρείν.

Μέσα στο τρέχον δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έχει γίνει σαφές ότι η σύγχρονη επιχείρηση έχει να διαδραματίσει έναν πολύ ευρύτερο ρόλο στην κοινωνία , που ξεπερνά την απλή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις οι οποίες ανέπτυξαν και υλοποίησαν ολοκληρωμένα, καινοτόμα και αποτελεσματικά προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Σκοπός των Αριστείων είναι να αποτελέσουν το πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργεια της ανταλλαγής καλών πρακτικών, αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση για την θετική επίπτωση που μπορεί να έχει η δραστηριότητα μιας επιχείρησης σ την κοινωνία.

Τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προβάλουν το έργο που έχουν αναπτύξει ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της αγοράς, των καταναλωτών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Η οικονομική συγκυρία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο αυτήν την προσπάθεια των επιχειρήσεων και στόχος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος μέσω των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, είναι να αναδείξει τις επιχειρήσεις που ακόμη και μέσα σε δύσκολες συνθήκες δεν παύουν να χτίζουν σχέσεις ειλικρινούς εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών, εργαζομένων και ενδιαφερομένων μερών.

Υβέτ Κοσμετάτου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

 

Τελετή Απονομής Βραβείων 2013

 

Περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν την Τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Στην Τελετή ο ΣΔΕ επιβράβευσε τις καλύτερες εταιρικές πρακτικές και δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2010-2012.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Martin Porter, Πρόεδρος Public Affairs Practice Europe & CIS της Edelman και Γενικός Διευθυντής της Edelman Brussels. Η παρουσίασή του με θέμα “Putting Social Purpose and Shared Value into Marketing” έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρευρέθηκαν να ενημερωθούν αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Tαυτόχρονα, ο κ. Paul Polman, CEO Unilever Worldwide, ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola Hellenic και ο κ. Stephan Loerke, Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA) έδωσαν την άποψή τους αναφορικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα, μέσω βιντεοσκοπημένων ομιλιών.

Στην Τελετή ήταν παρόντες ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σίμος Κεδίκογλου, τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής των Αριστείων κ.κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Καρράς, Αντιπρόεδρος Europa Nostra, Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος EBEN Europe, Χριστίνα Δαμουλιάνου, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’, Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, Πρόεδρος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών ‘Διάζωμα’, Καίτη Πετροπούλου, πρώην Γενική Διευθύντρια Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και Παναγιώτης Πικραμμένος, τέως Πρωθυπουργός & Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί τιμή, υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της Πολιτείας, των ΜΚΟ, άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και του πνεύματος, αλλά και οι νικητές της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ όσων ψήφισαν στην online ψηφοφορία κοινού της ενότητας e-Δράσεις.

Αριστεία απονεμήθηκαν στις ακόλουθες εταιρείες και δράσεις:

Στην ενότητα Κοινωνία:

  • Αριστείο στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις στη VODAFONE, για την ενέργεια Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής
  • Αριστείο στην κατηγορία Μικρές & Μεσαίες επιχειρήσεις στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ για την ενέργεια ‘Βιβλιοδρομίες’

Στην ενότητα Περιβάλλον:

  • Αριστείο στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις στις COCA-COLA 3E & COCA-COLA HELLAS για την ενέργεια Αποστολή: Νερό
  • Αριστείο στην κατηγορία Μικρές & Μεσαίες επιχειρήσεις στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ‘Η ΔΗΜΗΤΡΑ’ για την ενέργεια ‘Ολική περιβαλλοντική διαχείριση’

Στην ενότητα Εργαζόμενοι:

Στην ενότητα Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας:

  • Αριστείο στην εταιρεία PROJECT YOU για την ενέργεια ‘Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας’

Στην ενότητα Κοινωνικά προϊόντα & υπηρεσίες:

Στην κατηγορία Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά:

  • Αριστείο στην κατηγορία Μεγάλες Επιχειρήσεις στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για την ενέργεια Κοινωνικά Παντοπωλεία
  • Αριστείο στην κατηγορία Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ για την ενέργεια ‘Οι κήποι του Capitol’

Στην ενότητα e-Δράσεις:

Το Αριστείο Εξαιρετικής Προσφοράς, ένα Αριστείο αναγνώρισης και τιμής, που απονέμεται κατόπιν απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής, σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις ή ΜΚΟ που έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο, μέσω της συμβολής τους στο κοινωνικό σύνολο, απονεμήθηκε στην Τράπεζα Τροφίμων, “δρυμα για την καταπολέμηση της πείνας“.

Η Τράπεζα Τροφίμων είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε πριν από 18 χρόνια με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης .

Κάθε εβδομάδα πάνω από 32.000 συνάνθρωποί μας σιτίζονται από τα Ιδρύματα και συσσίτια που υποστηρίζει η Τράπεζα Τροφίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με το εκεί παράρτημά της. Το 2012, 1.418 τόνοι τροφίμων και λοιπών ειδών διανεμήθηκαν μέσω της Τράπεζας Τροφίμων.

Πηγή: http://www.aristia-sde.gr

Το διαφημιστικό Βίντεο των Βραβείων με μήνυμα: “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”

1 σχόλιο

    • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ στο 01/12/2013 στις 19:07

    ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση