FLOW : for love of water – Ντοκιμαντέρ

flowΒραβευμένη έρευνα της Irena Salina. Στο ντοκιμαντέρ αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό ζήτημα του 21ου αιώνα – Η παγκόσμια κρίση νερού.

Η Salina χτίζει μια υπόθεση κατά της αυξανόμενης ιδιωτικοποίησης, της συρρίκνωση της παροχής πόσιμου νερού στον κόσμο με έμφαση στην πολιτική, τη ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τον κίνδυνο για μια αυταρχική σύμπραξη (cartel) νερού στον κόσμο.

Συνεντεύξεις με επιστήμονες και ακτιβιστές αποκαλύπτουν έξυπνα τη ραγδαία ανάπτυξη της κρίσης, τόσο σε παγκόσμιο όσο και στην ανθρώπινη κλίμακα, και η ταινία παρουσιάζει πολλούς από τους κυβερνητικούς και εταιρικούς ενόχους πίσω από την αρπαγή του νερού, ενώ θέτει το ερώτημα “Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;” 

Πέρα από τον εντοπισμό του προβλήματος, το FLOW εστιάζει στα άτομα και ιδρύματα που παρέχουν πρακτικές λύσεις για την κρίση του νερού και τις αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες, οι οποίες γίνονται γρήγορα σχέδια για μια επιτυχημένη παγκόσμια και οικονομική ανάκαμψη.

Στις 10η Δεκεμβρίου 2008 το FLOW προβλήθηκε στο φεστιβάλ Κινηματογράφου των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της 60ής επετείου της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ταινία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Mumbai International Film και το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: http://www.flowthefilm.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση