«

»

Αυγ 22 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο «δωδεκάλογος» του αφοσιωμένου εργαζομένου

success«Αγαπήστε τους εργαζομένους σας όπως είναι και όχι όπως θα θέλατε να είναι». Είναι μία από τις συνολικά 12 συμβουλές με διαχρονική ισχύ, τις οποίες έχει δώσει εδώ και καιρό το επιχειρηματικό αμερικανικό περιοδικό The Winning Manager προς τους εργοδότες, υστέρα από έρευνα για το αν και πόση αφοσίωση νιώθουν oι εργαζόμενοι προς εκείνους, αλλά και προς τη συγκεκριμένη εργασία που κάνουν.

Οι συντάκτες, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων, συνηθίζουν να εστιάζουν στα προβλήματα είτε στα αδιέξοδα που τυχόν υπάρχουν και στη συνέχεια προτείνουν δικές τους βιώσιμες λύσεις.

Υστερα λοιπόν από τα αποτελέσματα έρευνας που έδειξε ότι λιγότεροι από τον ένα στους δύο ερωτηθέντες θεωρούσαν τους εαυτούς τους αφοσιωμένους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν αλλά και ότι ένιωθαν πως και οι εργοδότες τους δεν τους εμπιστεύονταν, συνέγραψαν έναν δωδεκάλογο με τον οποίο πρότειναν στους εργοδότες τα ακόλουθα:

– Πληρώστε τους κάτι παραπάνω από ό,τι οι ανταγωνιστές σας.

– Μετρήστε το επίπεδο ικανοποίησής τους τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και βάλτε στόχο να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 10%.

– Να τους παρέχετε ευκαιρίες ανάπτυξης της σταδιοδρομίας τους μέσα και έξω από την επιχείρηση.

– Εμπιστευθείτε εξίσου όλους τους εργαζομένους σας, μέχρις αποδείξεως του εναντίου…

– Δώστε τους την ευκαιρία να πειραματισθούν.

– Δώστε τους περισσότερη εξουσία από όση νομίζετε ότι είναι φρόνιμο…

– Τον μήνα αυτό μειώστε τους κανονισμούς που τους αφορούν και συνεχίστε να τους μειώνετε στο ελάχιστο απαραίτητο επίπεδο.

– Ζητήστε τους να δημιουργήσουν μια εθελοντική ομάδα που να είναι υπεύθυνη ότι στον χώρο της εργασίας επικρατεί χαρούμενη και κεφάτη ατμόσφαιρα.

– Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε με τα μέλη της ομάδας σας ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου σας.

– Δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον για την προσωπική ζωή τους.

– Να τους ρωτάτε συχνά: Τι μπορώ να κάνω για να γίνει η εργασία σου ευκολότερη;

– Και, βεβαίως, η δωδέκατη εντολή είναι και η πρώτη που αναφέρθηκε -δηλαδή η αγάπη- ίσως και η πιο δύσκολη να συμπεριληφθεί ως συστατικό σε μια συνταγή επιτυχίας…

Πηγή: «Η Καθημερινή» _11/8/2013 (άρθρο της Χριστίνας Δαμουλιανού)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/493

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων