Αποτελέσματα έρευνας για το Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) στο ΕΠΑ.Λ Σιδηροκάστρου από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης (2016)

sidepal_bullying_1Στα πλαίσια των δράσεων κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και της Βίας, παρουσιάστηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα την Ενδοσχολική Βία (Bullying), που διενεργήθηκε από τους μαθητές-τριες της ειδικότητας «Υπαλλήλων Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών», του Τομέα “Οικονομίας & Διοίκησης”,  στο ΕΠΑ.Λ Σιδηροκάστρου.

Tους τελευταίους δύο μήνες, αφού ετοιμάστηκαν τα ερωτηματολόγια, δόθηκαν στους μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου για να αποτυπώσουν τις απόψεις τους. Μετά τη συγκέντρωση τους, οι μαθητές-τριες δούλεψαν σε ομάδες για την ταξινόμηση, στατιστική επεξεργασία και αποτύπωση των απαντήσεων σε διαγράμματα.

Sidepal_Bo_3

Έργο μαθητριών με αφορμή το Bullying

Στις συζητήσεις που έγιναν (συντονιστές οι καθηγητές Βασιλική Γαλατά και Δημήτριος Ταμπούρης), με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας, εκφράστηκαν αγωνίες, φόβοι, προβληματισμοί, παράλληλα όμως και σημαντικές προτάσεις, από τους εμπλεκόμενους μαθητές-τριες, αφού όπως συμφώνησαν όλοι ο περιορισμός του φαινομένου (Bullying),  είναι υπόθεση μιας αλυσίδας που πρέπει να είναι πάντα ενωμένη μεταξύ καθηγητών, γονέων και μαθητών.

Sidepal_Bo_1

Έργο μαθητριών-των με αφορμή το Bullying

Τα τελικά αποτελέσματα, συμπεράσματα της έρευνας καθώς τις προτάσεις των μαθητών-τριών, παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου, με αρωγό τον συντονιστή καθηγητή της έρευνας Δημήτριο Ταμπούρη, οι μαθήτριες της ειδικότητας  Εμμανουηλίδου Π. και Πετσινίκη Α..

Ακολουθεί η τελική παρουσίαση της έρευνας.

Δείτε το στο slideshare.net

Sidepal_Bo_2

Έργο μαθητριών-των με αφορμή το Bullying

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση