Παρουσίαση έρευνας για το Σχολικό Εκφοβισμό από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας & Δ/σης και των τρειών τάξεων, τους τελευταίους δύο μήνες, με συντονιστή τον καθηγητή τους  κ. Δημήτρη Ταμπούρη, ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μία έρευνα με θέμα την ενδοσχολική βία (φαινόμενο των καιρών) στο σχολείο που φοιτούν.

bullying_tampouris1.jpg

Συνέταξαν τα ερωτηματολόγια με αρωγό και συμπαραστάτη τους, σε όλο το φάσμα της έρευνας τον καθηγητή τους, τα μοίρασαν στους μαθητές, τα συγκέντρωσαν, τα ταξινόμησαν, τα επεξεργάστηκαν και μετά αποτύπωσαν τα αποτελέσματα σε διαγράμματα τα οποία ανέλυσαν με προσοχή και τα αξιολόγησαν.

bullying_tampouris2

Τα συμπεράσματα αυτής της προσπάθειας τα παρουσίασαν σε μια μικρή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου αμέσως μετά ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος με απόψεις, αντιπαραθέσεις, συμφωνίες και διαφωνίες, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Εκφράστηκαν αγωνίες, φόβοι, προβληματισμοί,παράλληλα όμως και σημαντικές προτάσεις για την καταστολή ή τον περιορισμό αυτού του φαινομένου και την περιφρούρηση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, αφού όπως συμφώνησαν όλοι, αυτή είναι υπόθεση όλων των καθηγητών και των μαθητών.

Παρακάτω ακολουθεί η τελική παρουσίαση της έρευνας.

Δείτε το στο slideshare.net

Πηγή: “Εφηβικές Ανησυχίες”

ΣΧΟΛΙΟ: Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Γαλατά Βασιλική και Μουρατίδη Θεόφιλο για την πολύτιμη συμπαράσταση τους αλλά και τους μαθητές μας που δέχθηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση