«

»

Ιαν 17 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η «Κλειώ» του Γυμνασίου Οιχαλίας

 

 

kleioΠρώτο βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους  Λάρισας Artfools το 2013.

Πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας Β/θμιας Εκπ/σης στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης…. μια ευκαιρία», το 2013 που συνδιοργάνωσαν η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η ΕΡΤ, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και η Δ/νση Εκπ/κής Ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν είμαστε τεμπέληδες, είμαστε δημιουργικοί και αυτό το απέδειξε η ποιοτική ταινία μας, που με ελάχιστα μέσα και μία δανική κάμερα καταφέραμε να τη δημιουργήσουμε αποσπώντας τον θαυμασμό. Τα πουλιά δεν κελαηδούν σε σπηλιές» είπε κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων στο Υπουργείο Παιδείας, η μαθήτρια Άννα – Μαρία Σακελλαρίου, μία από τους συντελεστές της ταινίας «Κλειώ» του γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καθηγητής, Θωμάς Φωτόπουλος, έδωσε το έναυσμα.

Η Άννα-Μαρία Σακελλαρίου (μαθήτρια) έγραψε το σενάριο και …μετονομάζεται σε «Κλειώ».

Η παρέα συγκεντρώνεται. Όλοι ενθουσιάζονται με το ενδεχόμενο. Δύο ερασιτεχνικές κάμερες, ένα μπουμ (μικρόφωνο) και τα γυρίσματα αρχίζουν.

Η σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Φωτόπουλου και η καθοδήγησή του, αλλά και το μεράκι των μαθητών δίνουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας, που συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα κατάφεραν με πενιχρά μέσα, να γυρίσουν την ταινία και να αναδείξουν, μέσα από αυτήν, θέματα όπως η μετανάστευση, η φιλία, η τρίτη ηλικία.

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειούς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρής διάρκειας, ζεις έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αγάπη.

Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς «ξεδιπλώνει» συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.

Η ταινία, με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, θα συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι: Άννα-Μαρία Σακελλαρίου (ΚΛΕΙΩ), Θοδωρής Λουκάς (ΑΧΙΛΛΕΑΣ), Αποστόλης Ζαμζαράς (ΛΕΥΤΕΡΗΣ), Ανθή Χαλού (ΜΑΙΡΗ), Δήμητρα Φίλιου (ΘΑΛΕΙΑ), Ρούλα Χατζή (ΕΛΛΗ), Μαρία Γαρίτου (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ), Νίκος Κυρίτσης (ΜΑΘΗΤΗΣ 1), Γιώργος Σταμουγιαννόπουλος (ΜΑΘΗΤΗΣ 2), Βαγγελιώ Σκαρίμπα (ΓΙΑΓΙΑ ΚΛΕΙΩΣ), Αποστόλης Νίκου (ΜΠΑΜΠΑΣ ΦΩΝΗ), ΠένυΠαπαχρήστου (ΜΑΜΑ ΦΩΝΗ), Θωμάς Γκουγκουστάμος (ΧΡΗΣΤΟΣ), Ρωξάνη Λακιάρα (ΕΛΕΝΗ), Φώτης Καψάλης (ΣΤΈΛΙΟΣ), Σωτήρης Σπίντζιος (ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ), Αλέξανδρος Χαλός&Βένια Ρίζου (ΚΑΜΕΡΑ), Θωμάς Φωτόπουλος & Παρασκευή Μπελόγια (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ).

 

Πηγές: News247, Youtube

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/1209

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων