«

»

Νοέ 24 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οι δέκα διαφορές επιτυχημένου μάνατζερ/ηγέτη από τον αποτυχημένο

leaderΙδού οι διαφορές που χωρίζουν τον επιτυχημένο μάνατζερ/ηγέτη από τον αποτυχημένο:

1. Ο νικητής κάνει λάθη και λέει: «Έκανα λάθη». Ο αποτυχημένος λέει: «Δεν έφταιξα εγώ».

2. Ο νικητής αποδίδει τη νίκη του στην καλή του τύχη, παρόλο που δεν οφειλόταν εκεί. Ο αποτυχημένος αποδίδει την ήττα του στην κακή του τύχη, παρόλο που δεν οφειλόταν εκεί.

3. Ο νικητής δουλεύει περισσότερο από τον αποτυχημένο και έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Ο αποτυχημένος είναι πάντα «πολύ απασχολημένος» – με τις αποτυχίες του.

4. Ο επιτυχημένος αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Ο αποτυχημένος προσπαθεί να το αποφύγει.

5. Ο νικητής δείχνει ότι λυπάται και επανορθώνει. Ο αποτυχημένος λέει ότι λυπάται, αλλά την επόμενη φορά κάνει πάλι τα ίδια.

6. Ο νικητής ξέρει πότε να αγωνισθεί και πότε να συμβιβασθεί. Ο αποτυχημένος συμβιβάζεται εκεί όπου δεν πρέπει και αγωνίζεται για πράγματα που δεν αξίζουν τον κόπο.

7. Ο νικητής λέει: «Είμαι καλός, μα όχι τόσο καλός όσο θα έπρεπε». Ο αποτυχημένος λέει: «Ε, δεν είμαι τόσο κακός όσο άλλοι». Ο νικητής κοιτάζει ψηλά εκεί όπου πηγαίνει. Ο αποτυχημένος κοιτάζει περιφρονητικά όσους δεν κατάκτησαν ακόμη τη θέση που έχει.

8. Ο νικητής σέβεται τους ανωτέρους του και προσπαθεί να μάθει από αυτούς. Ο αποτυχημένος δυσφορεί με τους ανωτέρους του και προσπαθεί να τους βρει ψεγάδια.

9. Ο νικητής δεν νιώθει υπεύθυνος μόνο για τη δουλειά του. Ο αποτυχημένος λέει: «Εγώ απλώς δουλεύω εδώ».

10. Ο νικητής λέει ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό». Ο αποτυχημένος λέει: «Γιατί να το αλλάξουμε; Έτσι γινόταν πάντα».

Πηγή: http://www.toatomo.info (απόσπασμα άρθρου της Χριστίνας Δαμουλιάνου στην Καθημερινή_14.08.2011)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/archives/1001

1 comment

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων