Η ορμή για κίνηση πάνω σε βάση

Ένα μικρό σώμα Σ μάζας m ηρεμεί πάνω σε μια βάση, στη θέση Α, όπως στο σχήμα. Η βάση έχει μάζα Μ=3m και βρίσκεται σε λείο οριζόντιο επίπεδο. Συνέχεια του άρθρου ‘Η ορμή για κίνηση πάνω σε βάση’ »

Μαγνητικό πεδίο σωληνοειδούς πηνίου

 

Στο κύκλωμα του σχήματος Ε=40V, r=1Ω, ενώ το σωληνοειδές πηνίο έχει μήκος l=0,1π=0,314m αντίσταση 3Ω και αποτελείται από 500 σπείρες. Σε μια στιγμή κλείνουμε το διακόπτη δ. Συνέχεια του άρθρου ‘Μαγνητικό πεδίο σωληνοειδούς πηνίου’ »

Ασκήσεις στα Ρευστά

Δίνω παρακάτω ένα αρχείο pdf, με όλες τις ασκήσεις πάνω στα ρευστά κρούσεις, που έχω δημοσιεύσει μετά το 2015, που μπήκαν   στην ύλη.

Πρόκειται για 100 ασκήσεις- ερωτήσεις … μέχρι τις φετινές εξετάσεις. Συνέχεια του άρθρου ‘Ασκήσεις στα Ρευστά’ »

Δύο παράλληλοι αγωγοί

 

 Έστω ένα οριζόντιο τετράγωνο ΑΓΔΕ πλευράς α και δύο κατακόρυφοι αγωγοί, οι οποίοι διαρρέονται από ίσα ρεύματα, ο πρώτος να περνά από το κέντρο του τετραγώνου και ο δεύτερος από την κορυφή Γ. Συνέχεια του άρθρου ‘Δύο παράλληλοι αγωγοί’ »

Ασκήσεις κρούσεων

Παρακάτω θα βρείτε ένα αρχείο pdf, με όλες τις ασκήσεις πάνω στις κρούσεις, που έχω δημοσιεύσει στο ylikonet, αλλά και πριν από αυτό, στο  Blogspot. Συνέχεια του άρθρου ‘Ασκήσεις κρούσεων’ »

Θα μεταβληθεί η ένδειξη του αμπερομέτρου;

 Στο διπλανό σχήμα, ένας οριζόντιος κυκλικός αγωγός, συνδέεται σε ένα κύκλωμα, που περιλαμβάνει πηγή και ένα αμπερόμετρο, το οποίο δείχνει μια ορισμένη ένδειξη Ιο. Συνέχεια του άρθρου ‘Θα μεταβληθεί η ένδειξη του αμπερομέτρου;’ »

Ασκήσεις Ηλεκτρομαγνητισμού

 

Δίνω σε ένα αρχείο pdf όλες τις ασκήσεις πάνω στον Ηλεκτρομαγνητισμό, που έχω δημοσιεύσει στο ylikonet, αλλά και πριν από αυτό, στο  Blogspot. Συνέχεια του άρθρου ‘Ασκήσεις Ηλεκτρομαγνητισμού’ »

Ασκήσεις Ταλαντώσεων

 

Δίνω σε ένα αρχείο pdf όλες τις ασκήσεις πάνω στις Ταλαντώσεις που έχω δημοσιεύσει στο ylikonet, αλλά και πριν από αυτό, στο  Blogspot.

Έτσι για να υπάρχουν… Συνέχεια του άρθρου ‘Ασκήσεις Ταλαντώσεων’ »

Μηχανική Στερεού.

 Παρακάτω θα βρείτε ένα αρχείο pdf, με όλες τις ασκήσεις πάνω στην Μηχανική στερεού, που έχω δημοσιεύσει στο ylikonet, αλλά και πριν από αυτό, στο  Blogspot.  Συνέχεια του άρθρου ‘Μηχανική Στερεού.’ »

Ο μισός κυκλικό αγωγός σε μαγνητικό πεδίο.

445

Σε λείο οριζόντιο επίπεδο, ηρεμεί ένας οριζόντιος κυκλικός αγωγός ακτίνας R, κατά το ήμισυ μέσα σε ένα κατακόρυφο ομογενές μαγνητικό πεδίο έντασης Β, όπως στο σχήμα. Συνέχεια του άρθρου ‘Ο μισός κυκλικό αγωγός σε μαγνητικό πεδίο.’ »

Μια ράβδος και η κινητική της ενέργεια.

Σε λείο οριζόντιο επίπεδο ηρεμεί μια ομογενής ράβδος ΑΒ μάζας m=6kg και μήκους ℓ=4m. Συνέχεια του άρθρου ‘Μια ράβδος και η κινητική της ενέργεια.’ »