ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Σήμερα οι μαθητές της Γ’ τάξης του Βοχαϊκού είχαν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουν στην τάξη τους , τον υπέροχο δάσκαλο, συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και παιδοψυχολόγο κ. Γιώργο Μπουμπούση.

Ταξιδέψαμε μαζί του στο νησί των συναισθημάτων. Ξεναγός στο ταξίδι μας ήταν ένας υπέροχος σκαντζόχοιρος, ο Βαγγέλης, μια γλυκιά γαντόκουκλα  που κέρδισε τις εντυπώσεις  των μικρών μαθητών.  Σ΄ αυτό το νησί  κατοικεί η Χαρά η λαγουδίνα, που έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενη. Η πρωταγωνίστριά μας θέλει να κάνει ένα πάρτι για τα γεννέθλιά της και το μεγάλο της δίλημμα είναι αν θα καλέσει όλα τα συναισθήματα. Προβληματίζεται όμως  με μερικούς καλεσμένους…Σκέφτεται πως  ο Θυμός θα θυμώσει με τη δυνατή μουσική, η Λύπη θα λυπηθεί που δεν θα περισσέψει ένα κομμάτι τούρτα και ο Φόβος θα φοβάται μήπως σκάσει κάποιο πολύχρωμο μπαλόνι… Παρά τις ανησυχίες της όμως ,τα συναισθήματα, ευχάριστα και δυσάρεστα έρχονται στο πάρτι και  φορούν το πιο όμορφο χαμόγελο για τη χαρά.

Οι μικροί μαθητές που κατακλύζονται καθημερινά από διάφορα συναισθήματα παρατήρησαν πως όλα έχουν μια ξεχωριστή θέση «στο πάρτι της ζωής τους» όπως μας είπε και ο κ. Γιώργος. Γι’αυτό καλό είναι να προσπαθούμε να τα  εκφράζουμε με το σωστό τρόπο, χωρίς να τα αγνοούμε ή να τα κρύβουμε. Για να θυμόμαστε αυτό το δυνατό μήνυμα, παίξαμε στο τέλος κάποια παιχνίδια και ζωγραφίσαμε το νησί των  συναισθημάτων με τα όμορφα ζωάκια που ζουν σ’ αυτό.

Στο τέλος ευχαριστήσαμε τον κ. Γιώργο για τους σελιδοδείκτες και τα αυτοκόλλητα που μας χάρισε και χαιρετήσαμε τον σκαντόχοιρο τον Βαγγέλη που έκλεψε τις καρδιές μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο για την υπέροχη παρουσίαση καθώς και για τα  βιβλία που χάρισε στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας (Ένα χαμόγελο για τη Χαρά και Το Βιβλιοστρατιωτάκι).

8 9 32 4 5 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *