Μυθικές Θεότητες του νερού: ΝΑΪΑΔΕΣ

Κόρες του Δία και νύμφες των γλυκών νερών. Έμεναν σε βρύσες, ποταμούς και λίμνες. Έκαναν αγαθές πράξεις. Ο Δίας τις τιμούσε και τις προσκαλούσε στον Όλυμπο, για να πάρουν μέρος στα συμβούλια των θεών. Μαζί με τους σάτυρους αποτελούσαν τη συνοδεία του θεού Διόνυσου, όταν γίνονταν οι γιορτές του. Οι καλλιτέχνες τις παράσταιναν να μεταφέρουν νερό με δοχεία.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου δηλώνουμε ότι το όραμά μας για ένα καλύτερο σχολείο είναι ουσιαστικά ένα σχολείο αειφόρο στη λειτουργίας του, στο πνεύμα και στη φιλοσοφία του. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι όλοι, θα εργαστούμε συλλογικά και αρμονικά μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, με τους γονείς, με όλους τους παράγοντες της σχολικής μας κοινότητας, προκειμένου να κάνουμε τη λειτουργία του σχολείου καλύτερη, ώστε να μετατραπεί σε σε χώρο δημιουργίας και αειφορικής λειτουργίας.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές/τριές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξοπλιστούν με γνώσεις, να αποκτήσουν στάσεις που θα τους βοηθούν και στην ενήλική τους ζωή, να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες οι οποίοι θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται σκεπτόμενοι όλους τους ανθρώπους αποκτώντας αειφορική νοοτροπία.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Μυθικές Θεότητες του νερού. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση