ΣΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια ξεχωριστή μέρα πριν από το Πάσχα, όπου οι άνθρωποι εορτάζουν την ανάσταση του Λαζάρου από τον τάφο. Στο δημοτικό σχολείο, οι μικροί μαθητές συχνά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτή την γιορτή, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για την παράδοση και τα έθιμα της Ελλάδας.

Έτσι, φέτος, οι μαθητές του δημοτικού μας σχολείου αποφάσισαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φτιάξουν «Λαζαράκια». Με μεγάλο ενθουσιασμό συγκέντρωσαν τα υλικά για τη συνταγή και άρχισαν τη διαδικασία του πλασίματος. Κάθε παιδί προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα μικρό έργο τέχνης, εμπνευσμένο από την ιστορία του Λαζάρου. Ο τοπικός φούρνος ανέλαβε το ψήσιμο και έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί γεύτηκαν και απόλαυσαν τα τόσο νόστιμα και από τα χέρια των παιδιών φτιαγμένα «Λαζαράκια».

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη δημιουργία πασχαλινών λαμπάδων και άλλων χειροτεχνιών, προκειμένου να διακοσμήσουν το σχολείο και τα σπίτια τους ενόψει του Πάσχα. Με μπογιές, χρωματιστά χαρτιά και άλλα υλικά, έφτιαξαν όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες που αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της εορτής.

Τα παιδιά εκδήλωσαν μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δραστηριότητες, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους, τη φαντασία τους, τις κοινωνικές δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, μαθαίνουν να εκτιμούν την παράδοση και τα έθιμα της χώρας τους, καθώς και να συνεργάζονται με άλλους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.