Από το 1967, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γενεθλίων του Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και των παιδικών βιβλίων, καθώς και να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Το φετινό Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2026 είναι
«Φυτέψτε ιστορίες και ο κόσμος θα ανθίσει»
Στο σχολείο μας κάναμε διάφορες δράσεις για τον εορτασμό αυτής της μέρας
α) Δημιουργήσε ο καθένας το δικό του βιββλίο Γράψαμε τις δικές μας ιστορίες μέσα από τις οποίες ανθίσανε η αγάπη, η γνώση, η φιλία, η ελπίδα η καλοσύνη, το θάρρος η γενναιοδωρία
β)Δημιουργήσαμε τη δική μας ψηφιακή αφίσα με τη βοήθεια της τεχνολογίαςγ)
γ)βιβλιοπαρουσιάσεις – Καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας Οι μαθητές/τριες διάβασαν ένα βιβλίο και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.














