Με βαθιά συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, η σχολική μας κοινότητα, μαζί με το Νηπιαγωγείο, τίμησαν σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των ηρώων που έδωσαν το «’ΟΧΙ» και αγωνίστηκαν για την ελευθερία.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό. Τον κεντρικό πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Νηπιαγωγός, κα. Παρασκευή Αλεξίου, μεταφέροντας με συγκινητικό τρόπο το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας, της ενότητας και της αξίας της πατρίδας.
Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο Μνημείο των Πεσόντων. Εκεί, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφανιών, ως φόρος τιμής στους πεσόντες ήρωες που θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδας.
Η κορύφωση των εορτασμών ήρθε με την καθιερωμένη παρέλαση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου παρέλασαν με άψογη εμφάνιση , λεβεντιά και περηφάνια, μπροστά στους επισήμους και τους κατοίκους του χωριού. Την παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι: του Δήμου, της Τοπικής Κοινότητας, της Εκκλησίας, των γονέων και πλήθους κατοίκων του χωριού.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική τους παρουσία και την περηφάνια με την οποία τίμησαν την ιστορία μας.





















