Επίσκεψη της Γ΄,Ε΄και ΣΤ΄τάξης στο καλλιτεχνικό εργαστήριο κατασκευής μπρούτζινων αγαλμάτων και έργων τέχνης στο Βιοτεχνικό πάρκο της Ανώπολης
Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των τάξεων Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας, την Παρασκευή , 14/02/2025, στο εργαστήριο Κελεσή στην Ανώπολη ,αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο, να παρατηρήσουν τα ιστορικά ευρήματα και να μάθουν για την αρχαία τέχνη της κατασκευής μπρούντζινων αντικειμένων, καθώς και τη σημασία τους στην καθημερινή ζωή των Κρητικών από την αρχαιότητα έως και τη Βυζαντινή περίοδο.
Με τη συμμετοχή τους στην επίσκεψη αυτή, οι μαθητές όχι μόνο εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την ιστορία και την αρχαιολογία της Κρήτης, αλλά επίσης καλλιέργησαν την αγάπη τους για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση και δραστηριότητες που επιβεβαίωσαν τη σημασία της διατήρησης και προστασίας των πολιτιστικών μνημείων για τις επόμενες γενιές.