Διαδικτυακή ενημέρωση για μαθητές από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Στις 30/5/2024 οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα δόθηκαν πληροφορίες στους μαθητές για την προστασία και την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων χρηστών και απαραίτητο εργαλείο για το μέλλον. Η ασφάλεια των συσκευών, η απόκρυψη προσωπικών δεδομένων και ο διαδικτυακός εκφοβισμός αποτελούν καίρια ζητήματα που μαστίζουν στις μέρες μας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαναγκασμού δεν πρέπει να πληρώσει ή να συναντηθεί με τον δράστη ή να στείλει επιπλέον υλικό με προσωπικό περιεχόμενο υποκύπτοντας στον εκφοβισμό αλλά να σταματήσει την επικοινωνία με τον επιτήδειο χρήστη, να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία και να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αστυνομικές και  Εισαγγελικές Αρχές. «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας».

Ευχαριστούμε πολύ την  Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Τυμπάκι,30-5-2024     Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δ.Σ Τυμπακίου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 3διαδίκτυο 8 διαδικτυο 9διαδικτυο 10