Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού από τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Δήμου Φαιστού  πραγματοποίησαν την Τρίτη, 5 Μαρτίου,  οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής προκειμένου τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας , τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της .

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε  ο Αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας  κ. Κωνσταντουλάκης Αντώνιος και ο Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και καθαριότητας  κ. Αλεξάκης  Γεώργιος .Στη συνάντηση παρευρέθηκε και τους καλωσόρισε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ντισπυράκης Γεώργιος.

Οι μικροί μαθητές φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και πήγαν προετοιμασμένοι καθώς  είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν απαντήσεις στα αιτήματά τους  σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους, το σχολείο τους, τους διαθέσιμους χώρους παιχνιδιού, τα αδέσποτα και να συμμετέχουν με σεβασμό και ευαισθησία σε ένα εποικοδομητικό διάλογο για ζητήματα αναβάθμισης  της ποιότητας ζωής στο μέρος που ζουν.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Αντιδήμαρχος κ.Κωνσταντουλάκης  ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς των  τάξεων , τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου για την όμορφη αυτή επίσκεψη και μας ανακοίνωσε ότι η πόρτα του γραφείου του Δημάρχου καθώς και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου του θα είναι πάντοτε ανοιχτή για οτιδήποτε τους απασχολεί.

Οι δασκάλες των τάξεων μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες ευχαρίστησαν τον Αντιδήμαρχο για την ξενάγηση και την ενημέρωση που τους έκανε και τον κάλεσαν να έλθει μαζί με το Δήμαρχο στο σχολείο μας.

αρχικη δημαρχειο 1δημαρχειο 2