Διδακτική επίσκεψη στο εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Την Τετάρτη 18/10/23 και την Πέμπτη 19/10/23 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, επισκέφτηκε το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ  στο Ηράκλειο.

Το εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας ανήκει στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βιωματικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους στην ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έκαναν πρακτική άσκηση στην οδήγηση με τη βοήθεια του προσομοιωτή σε ένα απολύτως ασφαλές και τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν και κατάφεραν να τους εμφυσήσουν μηνύματα για την ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε από κοντά τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προβάλλοντας στους μαθητές εναλλακτικά μέσα μεταφοράς με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού προβλήματος.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου ευχαριστεί θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας για την παρουσίαση του προγράμματος , καθώς και τον οδηγό του λεωφορείου μας, κ.Βαγγέλη Κουνδουράκη .

Τυμπάκι,20-10-2023                        Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δ.Σ Τυμπακίου

αυτοκινητο 10αυτοκινητο 6αυτοκινητο 1αυτοκινητο 2αυτοκινητο 3αυτοκινητο 5αυτοκινητο 7αυτοκινητο 8αυτοκινητο 9