Γιορτή λήξης διδακτικού έτους 2022-2023 στο 2ο Δημ.Σχολείο Τυμπακίου

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην Καλοκαιρινή Γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ,με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας ,τη Δευτέρα,12-06-2023 στις 19:30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα .

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

γιορτη 12 6 2023 1

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Μεσαράς και στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας της Α΄,Β΄και Γ΄ τάξης.

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, οι Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, ένα στολίδι για τον τόπο μας.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στους χώρους του Μουσείου με τη βοήθεια ξεναγού. Περιηγήθηκαν στις αίθουσές του και ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, μέσα από τα αρχαία αντικείμενα της καθημερινής ζωής των  κατοίκων της Μεσαράς, τις επιγραφές, τα αγάλματα της ρωμαϊκής εποχής, τα χριστιανικά αντικείμενα της βυζαντινής περιόδου και τα τόσα άλλα εκθέματα του μουσείου…

Ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. Τα παιδιά περπάτησαν ανάμεσα σε αρχαία κτίσματα διαφορετικών ιστορικών περιόδων, είδαν από κοντά τον αρχαίο ναό, τη “Βασίλισσα των Επιγραφών”, τη Δωδεκάδελτο επιγραφή των νόμων της αρχαίας Γόρτυνας, τον σπάνιο αειθαλή πλάτανο, το Ωδείο…

Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στο παρελθόν του τόπου μας, μια ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τις αρχαίες ρίζες του κρητικού πολιτισμού και να εκτιμήσουμε την κληρονομιά μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  που φρόντισε να μας συνοδεύσει στην εκδρομή αυτή ένας πολύ αξιόλογος ξεναγός!

Τυμπάκι,09-6-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΓΟΡΤΥΝΑ 10ΓΟΡΤΥΝΑ 11ΓΟΡΤΥΝΑ 12ΓΟΡΤΥΝΑ 16

Καθαρισμός της παραλίας Κ.Πύργου από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δ.Σ Τυμπακίου,στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Tην Παρασκευή 9/6/2023 η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου, με τη συνοδεία  των εκπαιδευτικών Μαρακομιχελάκη Θεοφάνης , Γερακούδη Δήμητρας και Βούρου Βιολέτας, πραγματοποίησε επίσκεψη,με δωρεάν μεταφορά από τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, στην παραλία του Κόκκινου Πύργου στα πλαίσια της δράσης του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Εκεί μας υποδέχτηκαν:

Α) εκ μέρους του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου  οι:

  • Ο Λιμενοσταθμάρχης Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου Σημαιοφόρος Λ.Σ κ.Γαλυφιανάκης Εμμανουήλ
  • Οι Ανθυπασπιστές Λ.Σ: καΠαπαδάκη Μαρία ,κ.Καδιανάκης Γεώργιος και κ.Κωνσταντάκης Αντώνιος.

Β) Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ ,τμήμα Σαμαρειτών Μοιρών ο π.Τζαγκαράκης Νικόλαος   και

Γ)  Εκ μέρους του Δήμου Φαιστού:

Ο Δήμαρχος Φαιστού κ.Νικολιδάκης Γρηγόρης ,η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Αρμουτάκη Βασιλεία και ο Αντιδήμαρχος  Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντουλάκης Αντώνιος.

Στη συνέχεια μας ενημέρωσαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας και ότι είναι καθήκον μας να διατηρούμε τις θάλασσες και τις ακτές μας καθαρές.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά καθαρίζοντας την παραλία.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών καθώς και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος .

Όλοι οι μαθητές έκαναν μια υπέροχη προσπάθεια και μάζεψαν αρκετά σκουπίδια κατά μήκος της παραλίας σύμφωνα με τις υποδείξεις των Λιμενικών!

Ο κόπος τους δικαίωσε αφού στο τέλος άφησαν μια όμορφη και καθαρή  παραλία και ένιωσαν περήφανοι για αυτό!

Στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς προσφέρθηκε κέρασμα από  τους συνδιοργανωτές : Δήμο Φαιστού και Λιμενικό Σταθμό Κ.Πύργου.

Τυμπάκι,09-6-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

έντυπο λιμενικο1εντυπο λιμενικο 2παραλία 3παραλία 7

Διδακτική επίσκεψη στο Dinosauria Park

Την Τρίτη 6/6/2023, η Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Τυμπακίου, με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κα Ευθυμία Παπάζογλου, κα Χριστίνα Παπάζογλου, κα Θεοφάνη Μαρακομιχελάκη, κα Βιολέτα Βούρου και  κα Δήμητρα Γερακούδη, επισκέφθηκαν το πάρκο των Δεινοσαύρων ( DINOSAURIA PARK) στις Γούρνες Ηρακλείου.

Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους επιβλητικούς δεινόσαυρους, γνώρισαν τα πάντα για τα απολιθώματά τους καθώς επίσης σκάψανε και τα ανακαλύψανε και τέλος επισκέφθηκαν το νοσοκομείο των δεινοσαύρων και  βοήθησαν το γιατρό να τους εξετάσει.

Αφού τελείωσε η περιήγηση και η ξενάγηση στο χώρο του πάρκου έπαιξαν με ασφάλεια στην παιδική χαρά του πάρκου και γεύτηκαν απολαυστικά δεινοσαυρογεύματα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δύο επαγγελματίες οδηγούς του ΚΤΕΛ  Ηρακλείου:

1)Κουνδουράκη Ευάγγελο   και

2) Χαριτάκη Νικόλαο

που μας μετέφεραν με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Τυμπάκι,07-06-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΑ 2 1 ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΑ 6 ΔΕΙΝΟΑΣΑΥΡΙΑ 5 ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΑ 3 ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΙΑ 8 ΚΤΕΛ ΒΑΓΓΕΛΗΣΚΤΕΛ ΝΙΚΟΣ

Επίσκεψη της Β΄ τάξης του 2ου Δ.Σ Τυμπακίου στο 3ο Δ.Σ Τυμπακίου

Την Τετάρτη 31/5/2023 η Β’ τάξη του 2ου Δ.Σ. Τυμπακίου ,συνοδεία της εκπαιδευτικού κας Ρηγάτου Μαρίνας,κας Κουτεντάκη Ειρήνης και κας Γερακούδη Δήμητρας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Β1 του 3ου Δ.Σ. Τυμπακίου, στα πλαίσια της αλληλογραφίας που διατηρούν μεταξύ τους οι μαθητές των 2 τάξεων εδώ και μερικούς μήνες. Εκεί οι μαθητές γνωρίστηκαν με τους συνομηλίκους, που αλληλογραφούν τόσο καιρό, κεράστηκαν ένα κέικ και χυμό και έπειτα, βγήκαμε έξω να παίξουμε όλοι μαζί. Απολαύσαμε τη φιλοξενία τους και ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να είναι η αρχή μιας φιλίας και δράσης μεταξύ των τάξεων και των σχολείων. Υπάρχει η θέληση και η διάθεση, να συνεχιστεί και του χρόνου η συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων με ανταπόδοση της επίσκεψης των μαθητών του 3ου Δ.Σ Τυμπακίου στο σχολείο μας!!!!!

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1 ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 3 1