Οι μικροί μας αρτοποιοί!!!

Την Πέμπτη,18-5-2023 οι μικροί μας αρτοποιοί, της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας ,με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό φούρνο Τσικνάκη στην Παναγία Καλυβιανή.

Αφού περιηγήθηκαν στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα παραδοσιακά εκθέματα που συνδέονταν με την διαδικασία καλλιέργειας σιτηρών και δημητριακών.

Στη συνέχεια έκαναν μια στάση στη φάρμα των ζώων η οποία υπάρχει στον περίβολο του φούρνου και κατέληξαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής άρτου. Εκεί με την βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, τα παιδιά ζύμωσαν το ατομικό τους ψωμάκι το οποίο παρέλαβαν προς το τέλος της εκδρομής μας και το απόλαυσαν πραγματικά!! 

τσικνακησ 2 τσικνακησ 6

Ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου από τον κ. Γυμνασιάρχη Γυμν.Τυμπακίου.

Σήμερα Πέμπτη ,18-5-2023 οι 21 μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας που θα εγγραφούν με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023, στις 15-6-2023, στην Α΄τάξη του Γυμνασίου Τυμπακίου,  συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό τους κα Μαρακομιχελάκη Θεοφάνη,την εκπ. της Τ.Υ Ζεπ ΙΙ κα Γερακούδη Δήμητρα και τον εκπ.Μουσικής κ.Κυρόπουλο Γεώργιο προσήλθαν στο Γυμνάσιο Τυμπακίου,για να ενημερωθούν για το νέο τους σχολείο .

Τους υποδέχτηκαν οι:

1)Καμπαναράκης Αλέξανδρος                  Γυμνασιάρχης

2)Δημητρίου Παρασκευή                           Φιλόλογος

3)Σκλαβενίτου Αικατερίνη                          Φιλόλογος

4) Βαριακάκη Στυλιανή                              Σχολική   Νοσηλεύτρια

5)Μαρακομιχελάκης  Νικόλαος                  Φυσικός

6)Καραντινού Αναστασία                          Τεχνολογία

 

Αρχικά συζήτησαν με τον Διευθυντή του Γυμνασίου  για φόβους,προβληματισμούς , προσδοκίες και για τα  θέματα λειτουργίας του Γυμνασίου προκειμένου να αποφορτιστούν από τυχόν αγωνίες και να προετοιμαστούν καλύτερα για την αλλαγή. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και παράλληλα γνώρισαν κάποιους εκπαιδευτικούς ώστε  να εξοικειωθούν με το σχολικό περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθούν την επόμενη χρονιά.

Ύστερα επισκέφθηκαν τα εργαστήρια Φυσικής και Τεχνολογίας,καθώς και τη βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν για τα νέα μαθήματα. Εκεί παρακολούθησαν μια μικρή παρουσίαση πειραμάτων .Οι μαθητές  έδειξαν ενεργό ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση. Τέλος μοιράστηκαν  στα παιδιά αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η επίσκεψη έκλεισε με ευχές για καλό καλοκαίρι, δίνοντας το επόμενο ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Ευχαριστούμε θερμά για την ενημέρωση τον κ.Καμπαναράκη Αλέξανδρο ,Γυμνασιάρχη Γυμν.Τυμπακίου και τους υπόλοιπους καθηγητές για τη θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία.

Τυμπάκι,18-05-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

γυμνασιο 1γυμνασιο 2γυμνασιο 3 γυμνασιο 4γυμνασιο 5γυμνασιο 6γυμνασιο 8γυμνασιο 9

 

Επίσκεψη κλιμακίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Την Τετάρτη  17-5- 2023 μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας.

Κλιμάκιο από το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου , ανταποκρινόμενο στο αίτημά μας, επισκέφτηκε το Σχολείο μας κι ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για θέματα της αρμοδιότητας του με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος :ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

 

Με τη μεθοδολογία του  προαναφερόμενου προγράμματος ,το οποίο έχει εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘ, παρέχεται στους συμμετέχοντες  μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας ,διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία,προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα τα οποία λαμβάνουν χώρα την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον,επισημαίνοντάς τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα ,μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

 

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά για την ανωτέρω ενημέρωση:

το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου , τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου Πλοίαρχο Λ.Σ κ.Δουβή Ευθύμιο  , την Υποπλοίαρχο Λ.Σ κα Βασιλείου Βάσω και την Επικελευστή Λ.Σ κα Μπαλτζάκη Αμαλία ,

                                                 και

   γενικότερα όλο το Λιμενικό Σώμα  για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους.

 

Επίσης ευχαριστούμε  και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Φαιστού κ. Κωνσταντουλάκη Αντώνιο, που συμμετείχε στην παραπάνω ενημέρωση ,ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας για τους τρόπους  προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος.

 

Τυμπάκι,17-5-2023        Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

διευθυντης αντωνης 2 λιμενικοι2 λιμενικινες μα μαθητεςαντωνης κ λιμενικοςμπαινω στη θαλασσα μονο ανβραβειο τελικο2

Ενημέρωση για την κομποστοποίηση στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου.

Ενημέρωση για την κομποστοποίηση από την κα Τσικνάκη Ευαγγελία ,Τεχνολόγο Γεωπονίας, στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου.

Σήμερα Πέμπτη,11-5-2023  στο σχολείο μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της κομποστοποίησης από την κυρία Τσικνάκη Ευαγγελία. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα παιδιά του σχολείου μας χωρισμένα σε ομαδούλες ασχολήθηκαν εμπράκτως με διάφορα οργανικά σκουπίδια (π.χ. φλούδες από φρούτα, τσόφλια από αυγά κ.ά). Με τον τρόπο αυτό, διαπίστωσαν πως τα τελευταία μετατρέπονται σε πλούσιο οργανικό λίπασμα για τις γλάστρες και τον κήπο μας. Αφού συζητήθηκαν τα οφέλη της κομποστοποίησης στη ζωή μας και τη σημασία της ανακύκλωσης των οργανικών υλικών, μάθαμε με τρόπο βιωματικό ποιά καθημερινά υλικά μπορούμε να κομποστοποιούμε.

 Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Τσικνάκη που επισκέφτηκε με χαρά το σχολείο μας και ενθάρρυνε τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας στην ανακύκλωση των οργανικών υλικών.

Τυμπάκι,11-5-2023                               Ο Διευθυντής  του Σχολείου

 

                                                            ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

κομποστ 4κομποστ 3κομποστ 2

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ενημέρωση Γονέων/κηδεμόνων από το 2ο   Δημ.Σχολείο Τυμπακίου:

Σας στέλνουμε δύο υπεύθυνες αιτήσεις-δηλώσεις για το Ολοήμερο Σχολείο   για το επόμενο Σχολικό έτος 2023-2024.

Παρακαλώ να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που επιλεγεί το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου δεν θα είναι δυνατή η αποχώρηση νωρίτερα από τις 15:50. Σύμφωνα με τις αιτήσεις-δηλώσεις που σας επισυνάπτουμε οι ώρες αποχώρησης θα είναι:

α) για το Κλασσικό Ολοήμερο στις 15:00 και στις 16:00 [1]    PDF_ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΟΛOHΜΕΡΟΥ                          και

β) για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου στις 15:50 και στις 17:30 [2].PDF_ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Παρακαλώ οι υπεύθυνες αιτήσεις-δηλώσεις όσων επιθυμούν να συμμετάσχει το παιδί τους στο Ολοήμερο Τμήμα να επιστραφούν στο Σχολείο έως την Τρίτη 9 Μαΐου 2023.

Τυμπάκι, 03-05-2023

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

 

Ενημέρωση για τις εισαγωγικές εξετάσεις Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Σας  προωθούμε το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμπεριέχεται ο σύνδεσμος από την σελίδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου που φιλοξενεί τις αναγκαίες πληροφορίες και τον σύνδεσμο για την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ακολουθεί ο σύνδεσμος:
https://www.art-school.gr/30-4-2023-dilosi-symmetochis-stis-eisagogikes-exetaseis-iouniou-2023-stin-a-gymnasiou-k-s-i/

Λειτουργία σχολείων την 3η-5-2023 σύμφωνα με την αριθ. απόφασης 615/02-5-2023 του Δημάρχου Δήμου Φαιστού.



Λήψη αρχείου