Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κα Μαυρουδή Μαρία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου.

1                                 2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου  μας επιδόθηκαν σήμερα Παρασκευή,17-03-2023, στις συγγραφικές τους ικανότητες μετά από την ενθάρρυνση της εκπαιδευτικού κυρίας Μαυρουδή Μαρίας η οποία  επισκέφτηκε το σχολείο μας για να  παρουσιάσει το βιβλίο  με τις μαντινάδες που έχει γράψει.

Η κυρία Μαρία  αφού εξήγησε στα παιδιά κάποιες βασικές τεχνικές που συνοδεύουν το όμορφο αυτό δεκαπεντασύλλαβο ποίημα της Κρήτης , έδωσε το κίνητρο στα παιδιά να γίνουν μικροί μαντιναδολόγοι και να τελειώσουν  το παρακάτω δίστιχο δημιουργώντας τη δική τους μαντινάδα: Έχω ένα παράπονο και θα το πω στη μοίρα…

Τα παιδιά σκέφτηκαν,  έγραψαν και για πρώτη απόπειρα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Φεύγοντας η κυρία Μαρία ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, συμβουλεύοντάς τα: Μ’ αξίες κ ιδανικά τη ζήση να περνάτε και όνειρα να κάνετε ποτέ  μην σταματάτε.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν ένα μυστικό που μπορεί να κάνει όλους τους ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους. Μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού της κυρίας Μαρίας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ,γνώρισαν τη νεράιδα Μάργκω και της ζήτησαν με το μαγικό ραβδί της να πραγματοποιήσει  όλα τα όνειρα μικρών και μεγάλων. Η καραμέλα της χαράς που γεύτηκαν τα παιδιά και η εκπαιδευτικός τους έδρασε αμέσως και τα παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν από χαρά  και αρκετή θετική  διάθεση.

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Μαυρουδή   που επισκέφτηκε το σχολείο μας. Να είναι καλά πάντα με υγεία και συγγραφικές εμπνεύσεις.

Τυμπάκι,17-03-2023                             

                                                                                Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

                                                                             ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

α        βγ