Συγκέντρωση συσκευασιών με ρύζι για το Τμήμα Εθελ.Σαμαρειτών Μοιρών (Ε.Ε.Σ).

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Γονείς /Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας  για τη μεγάλη συμμετοχή τους στην προσπάθεια συλλογής συσκευασιών με ρύζι, το οποίο θα διανεμηθεί από τον Ελληνικό  Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Εθελ.Σαμαρειτών Μοιρών) σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η αλληλεγγύη που δείξατε στους συνανθρώπους μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές ήταν συγκινητική. Σημαντικό, όμως ήταν και το μάθημα αλληλοβοήθειας και σεβασμού στο συνάνθρωπο  που διδάχθηκαν  οι μικροί  μαθητές/τριες του σχολείου μας από την κίνησή σας αυτή.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς και σας ευχόμαστε κάθε ευτυχία αυτές τις άγιες ημέρες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

Τυμπάκι,16-12-2022                Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Στήριξη μικρών σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας

Τα σημαντικά βρίσκονται στα μικρά, τα ουσιαστικά!

Φέτος, αποφασίσαμε και εμείς ,σαν   2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου,να στηρίξουμε μικρά σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας και στείλαμε τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες μας με ευχές και δώρα μέσα από τη δράση της ιστοσελίδας humanstories.gr.

Έτσι, λοιπόν, η Α΄ τάξη μας έστειλε στον Μηνά, μαθητή της Α΄ τάξης στη Θύμαινα.

Η  Β΄ τάξη στον Μαρίνο, μαθητή της Β΄ στο Διαφάνι της Καρπάθου.

Οι Β΄&  Γ΄1 τάξεις στον Σάββα, τον μοναδικό μαθητή που φοιτά στη Β΄ τάξη στην Τέλενδο.

Οι Γ΄2 και Δ΄ τάξεις στον Άγγελο, μοναδικό μαθητή του Δημοτικού σχολείου στους Αρκιούς , μαθητής της Δ΄ τάξης.

Η Ε΄ τάξη, στην Σταυρούλα μαθήτρια της Ε΄ στη Θύμαινα.

Και η ΣΤ΄ τάξη, στον Βασίλη μαθητή της ΣΤ΄ στο Διαφάνι της Καρπάθου.

#Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι μόνο του!

1         2      3

Σκουπίδια στην Απόχη: Παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας.

Την Πέμπτη 1/12/2022, ο Καθηγητής Μ. Σκούλος και η επιστημονική του ομάδα παρουσίασαν στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου τα ευρήματα της έρευνας στην οποία οι ίδιοι είχαν συμμετάσχει ( οι μαθητές της  Δ΄ και η ΣΤ΄ τάξης του σχ.έτους 2021-2022), καθαρίζοντας  την παραλία του Κόκκινου Πύργου.

Η συμμετοχή των μαθητών μας την Παρασκευή,15-04-2022  περιελάμβανε δράση συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων, συζήτησης για το πώς έφτασαν στην παραλία, ποιές ανθρώπινες συμπεριφορές οδήγησαν στο να καταλήξουν εκεί και με ποιούς τρόπους μπορούμε να αποφύγουμε τη ρύπανση ως ενεργοί πολίτες ώστε να ζούμε σε  ένα καθαρότερο περιβάλλον.7        6         4                               1

Παρουσίαση του αθλήματος της Ξιφασκίας

Σήμερα  επισκέφθηκε το σχολείο μας  ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Φουστανάκης Δημήτριος  με  μαθητές του που τους διδάσκει το άθλημα της Ξιφασκίας το οποίο και παρουσίασε  στους μαθητές του σχολείου μας.Ο Δημήτρης είναι γνωστός στο σχολείο μας αφού είχαμε τη χαρά να τον έχουμε εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής για τρία χρόνια και ήταν επόμενο οι μαθητές να ενθουσιαστούν που θα τον ξαναέβλεπαν.Παρουσιάστηκε αναλυτικά το άθλημα  της ξιφασκίας  και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. Τον ευχαριστούμε εκπαιδευτικοί και μαθητές και ευχόμαστε καλές επιτυχίες σε αυτόν ως προπονητή και στους μικρούς  αθλητές που εκπαιδεύει πολλές διακρίσεις!!!

Τυμπάκι,08-12-2022      Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

1         2       3      4α

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου την 12η Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα  12 Δεκεμβρίου 2022 το Σχολείο μας (Πρωινό και Ολοήμερο) δε θα λειτουργήσει λόγω υποχρεωτικής συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών του σε επιμορφωτική ημερίδα, που διοργανώνει η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου (Σ.Ε.Ε.) κ. Μπαγιάτη Ειρήνη. Το θέμα της εκπαιδευτικής ημερίδας είναι:  «Αξιολόγηση μαθητή στο πλαίσιο της αυθεντικής αξιολόγησης και μάθησης» και θα πραγματοποιηθεί στο 1οΔ. Σ. Μοιρών από 8:00 – 14:00.

 

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων

 

Ενημέρωση για τη συγκέντρωση τροφίμων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες  ,

σας ενημερώνουμε ότι το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ε.Ε.Σ , αυτές τις ημέρες,όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  προσπαθεί να συλλέξει είδη διατροφής και στη συνέχεια αφού τα συσκευάσει σε πακέτα να τα διαμοιράσει σε αυτές τις οικογένειες που τα έχουν πραγματική ανάγκη .

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου αποφάσισε κι φέτος να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια, συλλέγοντας το μόνο είδος που ζητήθηκε από εμάς :ΡΥΖΙ

Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα που θα φέρει το κάθε παιδί.

Σημασία έχει η χαρά της συνεισφοράς στο ιερό αυτό καθήκον όλων μας προς το συνάνθρωπο.

Η συλλογή θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη ,13/12/2022.

 

Τυμπάκι,  05-12-2022     Ο Σύλλογος Διδασκόντων του  2ουΔημ.Σχ.Τυμπακίου