Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: “Η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: “Η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”

IMG 5332Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό γιορτάσαμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο σχολείο μας, πραγματοποιώντας μια αξέχαστη δράση φύτευσης λουλουδιών. Όλοι οι μαθητές, από τους μικρούς της πρώτης τάξης μέχρι τους μεγαλύτερους της έκτης, συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική είσοδο του σχολείου μας για να ομορφύνουμε τον εξωτερικό μας χώρο.

Η δράση αυτή είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας σχετικά με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της φροντίδας της φύσης. Παράλληλα, ήταν μια ευκαιρία να συνεργαστούμε, ενισχύοντας το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.

IMG 5342 censored

Από νωρίς το πρωί, οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους έπιασαν δουλειά. Φορέσαμε τα καπέλα μας, τα γάντια μας και με τα σκαλιστήρια και τα ποτιστήρια στα χέρια, ξεκινήσαμε να φυτεύουμε τα λουλούδια στο παρτέρι της εισόδου. Η ποικιλία των λουλουδιών που επιλέξαμε περιλάμβανε πετούνιες, κατιφέδες, δυόσμο, λεβάντα και άλλα φυτά, που προσδίδουν χρώμα και ζωντάνια στο σχολείο μας.

Η δράση αυτή όχι μόνο βελτίωσε την εμφάνιση του σχολείου μας, αλλά επίσης πρόσφερε στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν πρακτικές γνώσεις για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών. Οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν στα παιδιά τη σημασία της σωστής τοποθέτησης των φυτών, του ποτίσματος και της προστασίας τους από τα παράσιτα.

IMG 5388 censored

Η ημέρα έκλεισε με χαμόγελα και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα φυτά μας και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το παρτέρι μας πλέον κοσμείται από πανέμορφα λουλούδια που μας υπενθυμίζουν καθημερινά την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και την ομορφιά της συνεργασίας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας για την επιτυχημένη αυτή δράση! Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον με τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες.

Μέσα από τέτοιες δράσεις, μαθαίνουμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε τον πλανήτη μας. IMG 5387 censored IMG 5386 censored IMG 5349 censored

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *