Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Μακρινίτσα Πηλίου

Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή στη Μακρινίτσα Πηλίου

IMG 5279Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 το σχολείο μας πραγματοποίησε Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή, με συμμετοχή και των γονέων κηδεμόνων των μαθητών μας, στο ιστορικό πηλιορείτικο χωριό της Μακρινίτσας με τη μοναδική γοητευτική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική του, η οποία δημιουργεί ένα τοπίο  γοητευτικό και αρμονικό, έναν τόπο γαλήνιο.

]Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

IMG 5265επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο «Οξεία Επίσκεψις», του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας.  Πρόκειται για έναν σύγχρονο μουσειακό χώρο που δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει και να προβάλει τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά κειμήλια του ιστορικού πηλιορείτικου χωριού της Μακρινίτσας.

IMG 5287Μεταξύ των σπανίων και πολυτίμων Βυζαντινών κειμηλίων του, βρίσκονται το μαρμαρόγλυπτο της Παναγίας της Οξείας Επισκέψεως, οι εικόνες του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, καθώς και άλλες ιερές εικόνες, ιερά σκεύη και άμφια, λάβαρα, επιτάφιοι, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά βιβλία κ.ά.  Πρόκειται για το πρώτο μουσείο με εκκλησιαστικά κειμήλια που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Το μουσείο διαθέτει 270 κειμήλια από την περιοχή της Μακρινίτσας προερχόμενα ακόμη και από τον 13ο αιώνα.

IMG 5297 IMG 5286 IMG 5296 IMG 5284

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την πόλη του βόλου για φαγητό και βόλτα στο λιμάνι.

IMG 5302