Ανακύκλωση χαρτιού

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει  για διάπλαση περιβαλλοντικά υπεύθυνων πολιτών, με περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική σκέψη, απευθύνθηκε στη ΧΕΝ Τρικάλων ζητώντας συνεργασία για να γνωρίσουν οι μαθητές την ανακύκλωση του χαρτιού.

Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι σημαντικά οικοσυστήματα απειλούνται από την κατανάλωση χαρτιού, ότι επιβάλλεται να μειωθεί η σπατάλη και η υπερκατανάλωσή του όπως επίσης  να καταλάβουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης χαρτιού, και να συνειδητοποιήσουν, εντέλει, τη χρησιμότητα των «άχρηστων».

Η ομάδα περιβάλλοντος της ΧΕΝ Τρικάλων αφού κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών με σύντομη εισήγηση, παρουσίασε τη διαδικασία με την οποία ανακυκλώνεται το χαρτί . Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, έφτιαξαν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή Πασχαλινής κάρτας.

Η Δ/ ντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν και συγχαίρουν την ομάδα περιβάλλοντος της ΧΕΝ για την πολύτιμη  συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί,  και ευελπιστούν  σε συνέχεια της συνεργασίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *