Ολοκλήρωση Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ‘Μαθαίνω για την Ανακύκλωση’ με την Α’ Δημοτικού!

Ένας κύκλος μάθησης και δημιουργίας ολοκληρώθηκε από τους μικρούς μας μαθητές!

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα την ανακύκλωση, οι μαθητές της Α’ δημοτικού έμαθαν για την σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και έμαθαν να αναγνωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να κάνουν ανακύκλωση. Γνώρισαν τον μπλε κάδο και τον επισκέφτηκαν μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για να κάνουν ανακύκλωση.

Η αγάπη για το περιβάλλον καλλιεργείται και μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές και γι’αυτό οι μικροί οικολόγοι έφτιαξαν σπιτάκια τροφής και ποτίστρες για τα πουλιά από ανακυκλώσιμες συσκευασίες και τα κρέμασαν στα δέντρα του σχολείου. Ακόμη, έμαθαν να βρίσκουν νέες χρήσεις για συσκευασίες που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, κάνοντας τα μολυβοθήκες, κιάλια, φακέλους και παιχνίδια.

Αλλιώς, παίζοντας μπόουλινγκ ή χτίσιμο πύργου, διασκέδασαν και χρησιμοποίησαν τα σκουπίδια για παιχνίδι.

Άλλη μια δραστηριότητα που έφερε μεγάλη χαρά, ο διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον εξάσκησε την δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη.

Ακολούθησε ευαισθητοποίηση για την μόλυνση των ωκεανών, και με φαντασία, δημιούργησαν ψαράκια που κρύβουν στην κοιλιά τους πλαστικό.

Και επειδή η γνώση είναι δώρο που πρέπει να χαρίζεται, οι μικροί μαθητές της Α΄, δημιούργησαν κάδους ανακύκλωσης για χαρτί που δώρισαν σε κάθε τάξη του σχολείου, αφού τους μίλησαν και τους τραγούδησαν για την ανακύκλωση, και τους μετέφεραν όλα όσα έμαθαν.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στα εργαστήρια δεξιοτήτων καθώς η όρεξη και ο ενθουσιασμός τους είναι το καλύτερο δώρο προς τον δάσκαλο!

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τα εργαστήρια δεξιοτήτων της Α’,

Σοφία Καρανικόλα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.