Δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα στοματικής υγιεινής

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 25-05-2018

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές των Α΄και Β ΄τάξεων του σχολείου μας πρόγραμμα δράσης ευαισθητοποίησης  σε θέματα αγωγής στοματικής υγείας σε συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά για τους ”φίλους”  και τους ”εχθρούς” των δοντιών μας  και στη συνέχεια έμαθαν σωστούς τρόπους προφύλαξης.

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες, υπεύθυνες του Κ.Υ. Ναυπλίου και την υπεύθυνη προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. Αργολίδας για την άψογη παρουσίαση του προγράμματος.

  

          

Συμμετοχή στους αγώνες στίβου, 24-5-2018

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 25-05-2018

Αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων της Αργολίδας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο ΔΑΚ Ναυπλίου.
Τα αγωνίσματα στα οποία έλαβαν μέρος οι αθλητές των Δημοτικών Σχολείων ήταν, τα 50μ, 4Χ50, 600μ., Μήκος, Ύψος και το Μπαλάκι.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Αργολίδας – ομάδα φυσικής αγωγής σε συνεργασία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι μαθητές πήραν αναμνηστικά διπλώματα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια Αρκαδίας

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 24-05-2018

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 οι μαθητές όλων των τάξεων επισκέφτηκαν το σπήλαιο Κάψια.

Λίγα λόγια για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του σπηλαίου.

Ο πρώτος που αντίκρισε το πανέμορφο σπήλαιο ήταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Γουστάβος Φουζέρ το 1887 ενώ πραγματοποιούσε ανασκαφές στην αρχαία Μαντινεία. Η πρώτη έρευνα του σπηλαίου έγινε στις 20 Αυγούστου 1892 από ελληνογαλλική αποστολή με υπεύθυνο τον νομομηχανικό Αρκαδίας Νικόλαο Σιδερίδη και δύο Γάλλους μηχανικούς. Στο σπήλαιο βρέθηκαν ίχνη παλιάς πλημμύρας και πλήθος από θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, σκεπασμένα από λάσπη (πάχους μισού μέτρου) που καλύπτει το δάπεδο του σπηλαίου. Επίσης βρέθηκαν λυχνάρια που πιθανόν να ανήκουν στους ύστερους ελληνικούς χρόνους (4ος & 5ος μ.Χ αιώνας). Στην αίθουσα των «Θαυμασίων» παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό ελληνικό σπήλαιο. Κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση